Minecraft har fått sin største oppdatering til nå

«The Bountiful Update» er ute på PC.

Nye greier i Minecraft.
Mojang

Utviklingen av det populære bygge- og overlevelsesspillet Minecraft fortsetter, og nå har svenske Mojang lansert det de kaller The Bountiful Update.

Det er den første nye versjonen av spillet på over 300 dager, og dermed også den største oppdateringen spillet noensinne har fått.

Mange av endringene ligger under overflaten, og forbedrer tekniske ting som hvordan spillet tegner sin Lego-aktige verden på skjermen. Disse skal forbedre ytelsen betraktelig, noe du kan se av videoen til høyre. Men det er også mange nyheter som påvirker hvordan vi spiller spillet.

Nye steintyper, dyr og fiender

Stor hastighetsforskjell når verden tegnes opp.

Blant annet får vi nå flere nye typer stein, noe som kan være med å skape større variasjon i byggeprosessen. Vi får også undersjøiske ruiner hvor du kan finne nye typer ressurser, slik som vann-lanterner. Dessuten blir skogene mer levende, med små harer som hopper rundt – og hold sverdet klart, for noen av dem er morderiske.

Ellers loves vi nye byggemuligheter, samtidig som de høye, tynne endermen-fiendene har blitt farligere. De slipper nemlig små, farlige larver når de teleporterer seg. Mojang lover også flere overraskelser.

For å oppdatere Minecraft må du simpelthen bare starte «launcher»-programmet, og så lastes den nye versjonen ned av seg selv.

Om du foretrekker å spille Minecraft på konsoll kan du forøvrig se frem til at Xbox One-versjonen lanseres førstkommende fredag. Den versjonen byr på mye nytt i forhold til Minecraft på den forrige konsollgenerasjonen, inkludert større spillmiljøer.

Og hvis du ikke kan få nok Minecraft, kan du glede deg over at en Minecraft-film er på vei.

Siste fra forsiden