Slik unngår du å ødelegge Skyward Sword

Lagringsfila kan bli uspillbar dersom du er riktig uheldig.

I snart en måned har spillere fått bryne seg på Links nyeste eventyr i The Legend of Zelda: Skyward Sword. Noen av disse spillerne har etterhvert også erfart at det finnes en feil i spillet som gjør det umulig å spille videre.

Feilen befinner seg i slutten av spillet, og skal ikke være en del av hovedhistorien. Derimot er det et av sideoppdragene som kan resultere i at lagringsfila ikke lar seg spille videre på.

NB: Artikkelen videre inneholder mulige plottavsløringer.

Feilen oppstår i et oppdrag kalt «Song of the Hero», og forårsaker så problemer for å få samlet inn vanndrage- og ilddragesangene. Feilen utløses visstnok dersom man har samlet inn tordendragesangen før man gyver løs på «Song of the Hero».

Nintendo oppklarer

Zeldainformer har gjengitt en epost fra Nintendo hvor de forklarer hvordan man kan omgå problemet, inkludert en detaljert beskrivelse av hendelsesforløpet som resulterer i feilen.

Kort oppsummert konkluderer Nintendo med at feilen unngås dersom man samler inn ild- og vanndragesangene før man leter etter tordendragesangen.

Dersom man likevel skulle være uheldig og få ødelagt lagringsfila si, må man enten gå tilbake til en tidligere lagringsfil – eller starte på nytt dersom man ikke har mulighet til å gå tilbake.

Noen annen løsning har Nintendo foreløpig ikke funnet frem til, men de skal etter sigende jobbe med å fikse feilen for fremtidige versjoner av spillet.

Les også: Anmeldelse av The Legend of Zelda: Skyward Sword

Siste fra forsiden