Slik var CD-formatets barndom

Vi minnes tiden da spill vokste seg store.

Husker du ditt første spill på CD-ROM eller din første konsoll eller PC som var utstyrt med denne laserteknologien som sprengte grenser for lagringskapasitet? Ukens episode av Retro Crew vies til en spesiell periode innen dataspill, nemlig CD-ROM-ens barndom.

Men først vil showvert Jostein Hakestad bruke tolv minutter på å fortelle om sine opplevelser med en nyanskaffet Super Nintendo. Dette er en favorittkonsoll for veldig mange, og det ser visstnok overraskende skarpt og bra ut på en moderne LED-TV.

650 MB til folket

Den neste halvtimen får høre hvilken innvirkning den regnebuefargede CD-plata fikk på både konsoll og PC. Drastisk økning i lagringsplass gav utviklere stor frihet til å eksperimentere – med varierende hell. Vi får blant annet høre det fantastiske skuespillet i Resident Evil og SEGA CD-spillet Spider-man vs. The Kingpin.

Formatet en også viktig brikke i populariteten til Westwoods Command & Conquer-serie, og eventyrspillene til LucasArts og Sierra dro nytte av bedre animasjoner og musikk av høyere kvalitet med. I tillegg diskuteres spill som Night Trap, Warcraft 2, Police Quest: SWAT og Rebel Assault 1 og 2.

Gjør deg klar for en sprø episode med mange nostalgivekkende lydklipp, ledet av Jostein Hakestad. Ved sin side har han Aleksander Hakestad, Are Fløgstad, Stian Askeland.

Hva var ditt første spill på CD-ROM? Del dine minner med oss i kommentarfeltet under artikkelen.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert atten episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 20: Historien om Atari 2600, del 2
Episode 19: Historien om Atari 2600, del 1
Episode 18: Spillutvikleren Ocean

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden