Slike lyseffekter får du på PlayStation 4

Ny lysmotor demonstrerer konsollens potensial.

Som kjent avduket Sony sitt kommende konsollvidunder, PlayStation 4, tidligere i år, og viste da blant annet spillklipp som gir en pekepinn på maskinens grafiske kapasitet.

En relativt imponerende Unreal Engine 4-demonstrasjon ble vist samtidig med konsollavdukingen, og ga ytterligere indikasjoner på mulighetene som ligger i den nye konsollen. Nå er en ny teknologi med fokus på lyseffekter også under utvikling til PlayStation 4.

Ny versjon av velbrukt motor

Den nye teknologien er en videreutvikling av den såkalte Enlighten-motoren til selskapet Geomerics. Enlighten-teknologien, som altså primært omfatter lyseffekter og lyssetting, er allerede i bruk i en rekke store spilltitler, blant annet Battlefield 3.

Den nye versjonen av lysmotoren som Geomerics nå jobber med skal tilpasses den nye og kraftigere maskinvaren som er stappet inn i neste generasjons konsoller, og blir følgelig mer avansert. I forbindelse med den kommende GDC-messen har Geomerics sluppet et videoklipp som gir et innblikk i hva vi kan vente oss.

I klippene beveger kameraet seg rundt i detaljrike romerske omgivelser som er belyst i sanntid, og det hele ser unektelig temmelig pent ut. Særlig imponerende og realistisk er overgangene mellom natt og dag.

Ikke ferdig

Klippet viser kun hvor langt Geomerics har kommet hittil, så det endelige resultatet vil sannsynligvis se enda bedre ut.

Enlighten er lisensiert til en rekke store spillselskaper som EA DICE, EA Bioware, THQ, Take 2 og Square Enix, så det er høyst sannsynlig at vi vil oppleve det endelige resultatet ganske raskt etter PS4-lanseringen.

Se også Nvidias imponerende teknologidemo fra i fjorSquare Enix jobber også med en relativt pen spillmotor

Demoen av den nye Enlighten-teknologien presenteres i to deler:

Siste fra forsiden