Snart blir det mulig å spille Playerunknown's Battlegrounds på farten

Skytespillet kommer til mobil, men i utgangspunktet bare i Kina.

Bluehole

Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) blir på ett eller annet vis snart å finne på smarttelefoner. Det ble denne uken kunngjort av den kinesiske utgiveren Tencent, som samarbeider med Bluehole om å bringe det populære skytespillet til mobil.

Ta med PUBG på skogstur.
Bluehole

Ifølge pressemeldingen lover Tencent å gjenskape den komplette Battle Royale-opplevelsen fra originalversjonen. Foreløpig har hverken utgiver eller utvikler sagt noe om hvordan det faktisk vil fungere, annet enn at spillet tilpasses for mindre skjermer og berøringskontroller.

Først til Kina

Mobilversjonen av PUBG har så langt ingen offisiell slippdato, og i utgangspunktet blir spillet kun tilgjengelig i Kina. Tencent har ikke sagt noe om lansering i andre deler av verden, men skriver i pressemeldingen at det slippes «først» i utgiverens hjemland. Hvorvidt det betyr at det kommer til flere steder etter hvert er vanskelig å spå.

Kunngjøringen av PUBG på mobil kommer bare én uke etter at Tencent sikret seg rettighetene til å gi ut PC-versjonen i Kina. Spillets inntog i landet gikk nylig på en smell, da det lokale sensurorganet fordømmet Battle Royale-sjangeren på det sterkeste. Tencent lover imidlertid å tilpasse opplevelsen for å stemme overens med sosialistiske verdier, tradisjonell kinesisk kultur og moralske regler.

Hva det betyr i praksis er ikke godt å si, men lanseringen i Kina blir uansett nok en fjær i hatten for PUBG. Spillet – som enda ikke er offisielt lansert – har hatt et utrolig år, med over 20 millioner solgte eksemplarer, en haug med Steam-rekorder og flere store turneringer arrangert verden over.

Spillet kommer snart til Xbox Ones Preview-program, mens planen er å slippe fullversjonen på PC en gang før nyttår.

Et nytt brett er også på vei til PUBG.
Se nye bilder av ørkenkartet her »

Siste fra forsiden