Snart får Fallout 4 støtte for modifikasjoner på PlayStation 4 også

Et halvt år etter Xbox One-eierne får endelig PlayStation 4-spillerne tilgang.

Mer frihet venter for Fallout 4-spillerne.
Jonas Magerøy/Gamer.no

Om veldig kort tid kan også PlayStation 4-eierne lage sine egne modifikasjoner til Fallout 4. Det meldte Bethesda nylig. På Twitter skriver utviklerne at de forventer å slippe mod-støtte i en oppdatering i løpet av november.

Fallout 4 får mer å rutte med.
Bethesda

Lenge var brukerskapte modifiseringer av spill noe som var forbeholdt PC-spillerne. Mens konsolleierne kanskje hadde en enklere og mer forutsigbar spillhverdag, kunne selv gamle PC-spill leve tilnærmet evig med de rette moddene. Med den nye konsollgenerasjonen er imidlertid dette skillet blitt gradvis visket ut. I hvert fall for Xbox One-eiere.

LES OGSÅ: Herlige Fallout 4-modifikasjoner

Spillutgiver Bethesda har lenge innsett verdien av en spillergruppe som selv produserer innhold til spillene deres. Populære modifikasjoner som gjør dialogsystemet mer likt forgjengeren, en årstidsmodifikasjon og en gigantisk Thomas-toget-invasjon er bare noe av det brukerne har kommet opp med. Derfor var de tidlig ute med å annonsere at de ville tilby offisielle moddeverktøy til den nye konsollgenerasjonen.

Sony vil ikke gi spillerne full frihet

Allerede i mai i år fikk Xbox One-eiere tilgang til offisielle moddeverktøy for Fallout 4 fra spillutgiveren Bethesda, men en versjon for PlayStation 4 lot vente på seg. I juni skrev Bethesda på sine utviklersider at det hadde dukket opp tekniske utfordringer, men at en lukket betaversjon var like om hjørnet. I august meddelte Bethseda at de fremdeles hadde problemer, før de i september la alle kortene på bordet og sa at de ikke ville fortsette arbeide med moddeverktøyene for PlayStation 4 i det hele tatt. Årsaken var ifølge Bethesda at Sony nektet dem å slippe et verktøy som ga brukerne full frihet til å lage det de selv ønsket i spillene.

I oktober ble det imidlertid klart at PlayStation 4 ville få moddeverktøy likevel, riktignok med én viktig begrensning: det ville ikke bli mulig å legge til elementer som ikke allerede finnes i originalspillet og utvidelsene. Altså er Thomas-toget gått for PlayStation 4-eierne også denne gangen.

Er du fornøyd med de kommende moddeverktøyene? Hva er dine favorittmodder? Si din mening i kommentarfeltet!

Siste fra forsiden