Snart får vi et gjensyn med de klassiske Homeworld-spillene

Kritikerroste romspill får nye versjoner med mange forbedringer.

Gearbox

Allerede sommeren 2013 ble det klart at de klassiske romstrategispillene Homeworld og Homeworld 2 skulle relanseres på Steam, etter at utviklerstudioet Gearbox hadde kjøpt rettighetene i forbindelse med THQ-konkursen tidligere samme år.

Oppgradert versjon av toeren.

Nå er de to spillene endelig klare for relansering. Homeworld Remastered Collection skal komme i salg den 25. februar, og inneholder forbedrede utgaver av begge spillene. Du får også tilgang til originalversjonene, om du heller vil spille dem.

Kritikerrost romstrategi

Homeworld-spillene er sanntidsstrategispill satt til verdensrommet, der du må lede en flåte med flyktninger gjennom fiendekontrollerte områder.

Den rene og klare presentasjonen var et av elementene der Homeworld-spillene stakk seg ut.

Et av spillets mest karakteristiske elementer er at spillmiljøene er fullstendig tredimensjonale, noe som ikke bare gjør at du trues fra flere retninger men også gir deg nye taktiske muligheter.

De forbedrede utgavene skal ha blitt utviklet av en gruppe som inkluderer veteraner fra originalskaperen Relic, og skilter med oppdaterte teksturer og modeller, nye grafikkeffekter og -oppløsninger, et nymikset lydspor, støtte for modifikasjoner og nye filmsekvenser.

Originalutgavene følger med.

I tillegg til de to spillene i både nye og gamle utgaver, får kjøperne tilgang på en flerspillerbeta som kombinerer rasene fra de to spillene, og lar opp til åtte spillere kjempe mot hverandre på 23 kart.

Homeworld-serien vil også få nye spill, men bare ett av disse har blitt annonsert så langt. Det heter Homeworld: Shipbreakers, og foregår på en ørkenplanet. I starten skulle spillet være et «free to play»-spill, men det er ikke lenger tilfelle.

Mer romstrategi får vi i Warhammer 40,000-spillet Battlefleet Gothic: Armada.

Trailer.

Siste fra forsiden