Snart kan du kjøpe Tribes: Ascend

Liker du ikke «free to play»-modellen? Da kan du velge den bort.

Skytespillet Tribes: Ascend ble lansert som et «free to play»-spill i fjor vår. Denne forretningsmodellen innebærer at man verken kjøper eller abonnerer på selve spillet, slik som i tradisjonelle flerspillerspill, men i stedet kan bruke ekte penger på å låse opp våpen og andre ting. Vanligvis er det også mulig å låse opp disse tingene ved hjelp av gratisspilling, men det tar ofte lang tid.

Modellen er populær, men kontroversiell. Mange refererer til «free to play»-spill som «pay to win»-spill, siden spillerne ofte kan betale seg til en fordel på slagmarken.

Tribes: Ascend er nok langt fra den verste synderen på dette området, men utvikelrne har fått kritikk fra spillere som mener det tar for lang tid å låse opp spillets innhold hvis man ikke betaler for det. For en stund siden kunngjorde de at de hadde halvert erfaringskostnadene for å låse opp slike gjenstander, og nå vil de ta det hele ett skritt lenger.

Lås opp hele greia med ett kjøp

De vil nemlig la spillerne hoppe over «free to play»-modellen fullstendig, og i stedet låse opp nesten alt innholdet i spillet med ett enkelt kjøp, slik som i tradisjonelle spill. Det vil si alle klassene, alle våpnene, og alle figuregenskapene («perks»). Det eneste som ikke låses opp er kosmetiske gjenstander som ikke påvirker spillet.

Fargerik skyteaction.

Planen er å innføre endringen i oppdateringen som lanseres i morgen, fredag 15. februar. De har ikke annonsert prisen, men sier den vil være på linje med andre flerspillerskytespill på PC. Om du fortsatt vil spille Tribes: Ascend som et gratisspill vil det ikke skje noen endringer. Hvis du har et VIP-medlemskap får du avslag på prisen.

Dermed er det kanskje på tide å teste spillet. Vår anmelder, Gøran Solbakken, var i alle fall veldig imponert:

– Tribes: Ascend har satt en ny standard for hva jeg kan forvente av et gratis spill. Dette oser av kvalitet, og er på mange måter like polert og strøkent som de store, konkurrerende titlene i denne sjangeren. Det er gjennomført til fingerspissene, og jeg er veldig imponert over arbeidet High-Rez Studios har levert, skrev han i anmeldelsen.

Spillet fikk karakteren 8 her på Gamer.no.

Les også: Sony stenger Bullet Run
Les også: Battlefield 1942 har blitt gratis

Siste fra forsiden