Snart slutter Pokémon Go å virke på eldre iPhone-er

Niantic stopper støtten for flere enheter.

The Pokémon Company

Pokémon Go-utvikler Niantic forteller onsdag at de snart slutter å støtte Pokémon Go på blant annet iPhone 5 og 5C. En komplett liste over enheter som mister støtte ser du i bildet til høyre i artikkelen.

Disse enhetene mister støtte.
Skjermbilde, Niantic

Ildprøven er iOS 11 – dersom Apple-telefonen din ikke kan oppgradere til operativsystemet, kan spillet slutte å virke. Endringer trer i kraft 28. februar.

– Etter denne datoen får ikke trenere tilgang til Pokémon Go-kontoene sine på disse enhetene, og kan heller ikke få tilgang til PokéCoins eller andre gjenstander i ryggsekken. Disse må skifte til en enhet som støtter spillet for å fortsette å spille, skriver Niantic om endringen.

Grunnen til endringen skal være at Niantic gjør endringer i spillet i forbindelse med iOS 11 som skal gjøre spillet bedre. Det kommer ikke tydelig frem hva disse endringene er.

iPhone 5 ble lansert i 2012, mens 5C ble sluppet i 2013.

Sommerhit i 2016

Pokémon Go ble den største app-farsotten i 2016, og å se folk traske rundt med hodet i mobilskjermen på jakt etter lommemonstrene var et svært vanlig syn i sommermånedene.

Spillet ble gigantisk på kort tid, og selv om den kollektive entusiasmen dabbet av på senhøsten 2016 er det fremdeles svært mange som bykser rundt og fanger lommemonstre verden over. Spillet får stadig nye monstre og oppdateringer, blant annet spiller-mot-spiller-kamper og nye sporingsfunksjoner.

LES OGSÅ: Nå skal Pokémon Go-utvikleren lage Harry Potter-spill »

Siste fra forsiden