Snømenn i Minecraft

Men de er ikke avskyelige.

Svenskene bak Minecraft fortsetter å legge nye ting til spillet sitt. Den neste betaversjonen er 1.9, og er kjent som «adventure update part 2». Her vil vi få datakontrollerte figurer i landsbyene som ble introdusert i betaversjon 1.8, og erfaringspoengene vi opparbeider oss for å drepe monstre vil også få en funksjon.

Nå har hovedutvikler Marcus Persson twitret om at vi også får treffe nye vesener i spillets verden, nemlig snømenn. Disse befinner seg på steder med snø, og vil ikke angripe spilleren. I stedet vil de kaste snøballer på monstre. Snøballer er harmløse, men sørger for at monstrene blir distrahert.

Snømannen Kalle.

Snømenn vil også kunne lages av spilleren. De vil etterlate seg et snøspor der de går, og vil smelte om de er i for varme miljøer. Snømennene kommer sannsynligvis til å høre hjemme i de nye snøbiomene som er planlagt for betaversjon 1.9.

Hvis du studerer dette bildet veldig nøye skal du kunne se ruiner.

Andre nyheter som visstnok dukker opp i betaversjon 1.9 inkluderer skoger bestående av gigantiske sopper og ruiner i spillets underverden. The nether, som underverdenen kalles, skal også få to nye monstertyper.

Det er ikke klart når betaversjon 1.9 av Minecraft skal lanseres, men ettersom spillet offisielt skal lanseres i november er det neppe snakk om veldig lang ventetid.

Vi tok sist en titt på Minecraft i februar, og kommer naturligvis til å kjøre en grundig test av den «ferdige» Minecraft-versjonen når den kommer.

Siste fra forsiden