Snu verden på hodet i slutten av november

Gravity Rush 2 har fått lanseringsdato, og skal nå også bli anime.

Det originale Gravity Rush ble nok ingen øyeblikkelig salgssuksess for Sony og PlayStation Vita – likevel var det helt klart noe særegent og unikt ved spillet, og i ettertid har det blitt en aldri så liten kultklassiker for mange.

At vi skulle få et andre spill i serien kom likevel ganske bardust på oss under Tokyo Game Show i fjor. Nå er det imidlertid ikke lenge til Gravity Rush 2 er ute, og tidligere denne uken kunne Sony fortelle at spillet slippes allerede den 30. november i år, eksklusivt til PlayStation 4.

Ungjenta Kat inntar nok en gang hovedrollen.
Sony Interactive Entertainment

Innen den tid frister de japanske utgiverne også med en anime basert på spillserien. Animen, som går under tilnavnet Gravity Rush: The Animation ~ Overture ~, skal da fortelle om handlingene som foregår i tidsrommet mellom de to spillene. Animasjonsserien produseres av Studio Khara, som kanskje er mest kjent for sitt arbeid med Evangelion-filmene.

En katt lander alltid på beina

I Gravity Rush-spillene kastes man inn i rollen som den mystiske ungjenta Kat. Hun lider av et uheldig tilfelle av hukommelsestap, har med seg en svart katt til enhver tid, og kan i tillegg kontrollere tyngdekraften mer eller mindre sånn som hun vil.

Det er ikke alltid klart hva som er opp og hva som er ned i Gravity Rush.
Sony Interactive Entertainment

Det er dette som danner hovedgrunnlaget for seriens unike stil og spillbarhet, hvor frihet og kreativ luftakrobatikk står sentralt.

En oppusset utgave av originalspillet ble lansert på PlayStation 4 tidligere i år, og vår anmelder var veldig fornøyd med opplevelsen:

– Her er det nok moro til å tilfredsstille både gamle og nye Gravity Rush-spillere, og om du liker originale superhelt-spill som ikke er basert på film eller tegneserie, er dette definitivt verdt å sjekke ut, konkluderte Jonas Magerøy.

Originalspillet var også et av de aller første spillene på PlayStation Vita:
Her har du fire grunner til at PlayStation Vita er en knallbra konsoll »

Siste fra forsiden