Feature

Sommerens beste mobilspill

Sommervarmen bringer med seg mye bra til mobilen.

Streets of Rage 4.
Side 1
Side 2

We'll Always Have Paris

Sjanger: Historie
System: iOS, Android
Utvikler: Cowleyfornia Studios

Last ned We'll Always have Paris: iOS, Android. Pris: 33 kroner

Dette er et spill jeg ikke skal skrive eller si så mye om, fordi opplevelsen blir ikke helt det samme hvis du vet hva som kommer. Men du spiller som Simon, en pensjonert kokk, og hvordan livet hans forandres fordi hans kone har begynt å bli dement.

Spillet er litt i samme stil som for eksempel Florence, der selve spillmekanikkene er ganske enkle, og utfordringene er lette å løse, men det allikevel ikke gjør noe fordi det er historien som bærer alt.

Den visuelle presentasjonen passer ypperlig til tematikken, og et flott pianolydspor bygger bare opp under atmosfæren i spillet. Det er velskrevet, og historien er rett og slett nydelig.

Everdell

Sjanger: Brettspill
System: iOS, Android
Utvikler: Dire Wolf Digital

Last ned Everdell: iOS, Android. Pris: 109 kroner.

De som har fulgt denne artikkelserien med jevne mellomrom vet at jeg er svak for gode brettspilladapsjoner. Så lenge de er godt tilpasset berøringsskjerm og et litt mindre format, og samtidig gjør de nødvendige endringene til ny plattform så kan jeg kose meg med denne typen spill.

Everdell gjør veldig mye riktig i så måte, og er et veldig underholdende, lettbeint bybyggerspill som jeg spiller mye av nå om dagen. Det første som imponerte var den flotte grafikken og visuelle stilen. Det er full av farger og detaljer, og er rett og slett en fryd å se på.

Selve spillet går ut på å plassere ut kort, utvide en by og strategisk velge hvor du vil plassere arbeidere. Gjør du dette godt nok utvikles byen, og det blir både større og mer å holde styr på. Det er enkelt å lære, men samtidig med masse dybde.

Les også
Herlige Into the Breach har en ny utvidelse på vei – strategispillet kommer også til mobil for Netflix-abonnenter

Artery Gear: Fusion

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: BILIBILI

Last ned Artery Gear: Fusion: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg skal begynne med det viktigste først: Dette er et såkalt «gacha»-spill, der du kan kjøpe flere typer pakker der du har en sjanse til å få de aller beste heltene i spillet. Tenk Genshin Impact så vet de aller fleste hva det vil si. Hvis du aldri har likt denne typen spill, så er ikke Artery Gear: Fusion noe for deg.

Når det er sagt så er dette et veldig bra spill i denne sjangeren. Her skal du utstyre ulike heltinner med mech-drakter og sende de ut i kamp. Du får erfaringspoeng, du samler utstyr, du blir litt sterkere, og drar ut i en ny kamp. Gameplay-loopen er ganske rett fram, men det som gjør at jeg liker dette spillet godt er alle tilpasningene utviklerne har gjort.

Her kan du automatisere kampene ned i de minste detaljene, til hva slags type angrep du vil at enhetene dine skal fokusere på, og hva de skal gjøre. Du kan også automatisere hvor mange kamper du vil at spillet skal gjøre automatisk, om det skal stoppe når visse ting skjer og så videre.

I tillegg er spillet veldig raust når det kommer til å gi deg som spiller muligheten til å få nye helter uten å bruke penger. Jeg har ikke følt noe press eller behov for å kjøpe noe, og jeg har spilt dette i mange timer nå. Vel verdt å sjekke ut, det koster deg tross alt ingenting.

Streets of Rage 4

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Dotemu

Last ned Streets of Rage 4: iOS, Android. Pris: 99 kroner.

Streets of Rage 4 er et kongespill! Jeg har av en eller annen grunn ikke spilt det på de andre plattformene, og jeg er ærlig talt litt skuffet over meg selv. Det var en kjempehype når spillet kom ut for litt over 2 år siden, men jeg kom meg aldri så langt at jeg testet det.

Dette er et sideskrollende beat'em up-spill der alle er sinna på deg, og prøver å banke deg. Uansett om du går til høyre eller venstre så hopper folk på deg og prøver å gi deg juling.

Men det er skikkelig moro, og kampsystemet er helt glimrende. Hvis du ikke har en kontroller tilkoblet får du opp en virtuell D-pad og angrepsknapper på hver side av skjermen. Det funker helt ok, men spillet er definitivt bedre med en kontroller. Streets of Rage 4 ser ut til å støtte de fleste i så måte, så det burde gå greit.

Streets of Rage 4 er akkurat så bra som folk har sagt i 2 år, og mobilversjonen er ikke noe dårligere enn de andre (hvis du har en kontroller). Verdt hver eneste krone!

Apex Legends Mobile

Sjanger: Skyting, battle royale
System: iOS, Android
Utvikler: Respawn Entertainment

Last ned Apex Legends Mobile: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg spilte haugevis med Apex Legends når det kom ut, men så falt jeg litt av lasset. Og så har jeg prøvd å hoppe inn igjen gjentatte ganger, men da er jeg så mye dårligere enn folkene jeg møter at det rett og slett ikke blir like moro.

Men nå er det ute på mobil, og jeg spiller det jevnt og trutt her, og koser meg gløgg. Dette er en vanvittig imponerende mobilversjon av et stort, komplekst spill der det føles som om utviklerne nesten ikke har gjort kompromisser for å få dette over til den mobile plattformen.

Grafikken er imponerende bra, men selvsagt ikke like bra som konsoll eller PC. Kontrollene er presise, og endringene de har gjort med mobilitet og sikting til mobil føles helt naturlige, gitt plattformen. Og alt du kan tilpasse gjør at det blir helt etter din smak.

Utover dette er spillet det samme. Du er på lag med to andre, du skal overleve lenger enn alle andre og forhåpentligvis stå igjen alene på øya. Spillet gjør seg helt klart best hvis du har en kontroller å koble til telefonen, men berøringsskjermen fungerer også godt når du blir vant til det.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden