Sony avduker The Unfinished Swan

Mal deg vei gjennom en hvit verden i dette unike PS3-spillet.

Sony har lenge likt å satse på spillopplevelser utenom det vanlige, med alt fra PS2-perlen Shadow of the Colossus til nylanserte Journey, og nå har de trukket sløret fra nok et spennende prosjekt. Spillet heter The Unfinished Swan, og utvikles av indie-selskapet Giant Sparrow – som interessant nok deler kontor med God of War-skaper Sony Santa Monica.

The Unfinished Swan begynner med en fullstendig hvit verden. For å oppdage hva som befinner seg i den kan du kaste ut sort maling, som vil dekke overflatene den treffer og dermed gjøre dem synlige. Men dette er bare et av elementene i dette førstepersons utforskningsspillet, og flere introduseres etter hvert.

Verden er ikke tom, den er hvit.

Handlingen følger en liten gutt som heter Monroe. Moren hans var en kunstner, som aldri helt ble ferdig med bildene sine. Når hun blir borte sendes Monroe på barnehjem. Han får imidlertid beholde ett av bildene hennes som et minne, og han velger The Unfinished Swan, et bilde av en svane. En dag er imidlertid svanen borte, og alt Monroe ser er noen oransje små spor som går innover i det hvite lerretet. Disse bestemmer Monroe seg for å følge.

Utviklerne forteller at de ønsker å skape en følelse av undring og gi spillerne stadige overraskelser mens de utforsker den merkelige verden som skjuler seg inni maleriet. Du behøver imidlertid ikke å bruke maling for å navigere rundt i verden – det er også mulig å bruke ørene. Lydsystemet er laget slik at lyder og ekko vil hjelpe deg å finne frem hvis du er oppmerksom nok.

Utviklingen av The Unfinished Swan begynte med en prototype så langt tilbake som i 2008. Det er ikke klart når spillet skal lanseres, men det kommer til PlayStation 3 via PlayStation Network.

Utforsk verden ved hjelp av maling.

Siste fra forsiden