Sony hadde ingen planer om å strupe bruktsalg

– Ville ikke endre på noe som har fungert så bra, forteller Sony-topp.

I et intervju med The Guardian forteller Sonys Andrew House at selskapet ble overrasket over alle ryktene og spørsmålene om nettkrav og bruktspill.

– Helt siden vår februaravduking av PlayStation 4 rant spørsmålene inn. Jeg må innrømme at vi var ganske perplekse, for vi hadde ingen intensjon om å endre på en modell som har fungert svært bra for oss gjennom flere plattformer, forteller House til avisen.

Ble aldri vurdert

Ryktene om at Sony og konkurrent Microsoft prøvde å finne måter å stenge ute bruktsalg på, hadde på den tiden gått sin seiersgang på Internett i om lag et år. Oppgravde patenter og vage hint ble tolket av presse og spillentusiaster som prøvde å finne ut av hva fremtiden ville bringe.

PlayStation 4.

Selv etter avdukingen i februar opplevde Sony at det verserte uklarheter om bruktspill og nettkrav til den nye konsollen. Situasjonen ble ikke bedre av at konkurrent Microsoft i utgangspunktet signaliserte klart og tydelig at de kom til å kreve tilkobling til nett og et eget system for salg og kjøp av brukte spill.

– Selvfølgelig var det andres handlinger og forbrukernes reaksjoner som førte til mer spekulering. Så, vi følte at E3 var en god mulighet til å stadfeste våre planer. Men vi hadde aldri vurdert noen slike forandringer, forteller House.

Tvetydige svar

Selv om Sony nå virker å slå seg på brystet, kunne de valgt å være mer åpen om situasjonen i opptakten til E3. Etter at en hurv med Twitter-brukere bombarderte Sony-ansatte med trygling om å ikke inkludere krav til bruktspill og nett, var tilbakemeldingen fremdeles litt tvetydig.

Indie-spillet The Witness kommer til konsollen.

– Er overveldet av flommen av beskjeder fra lidenskapelige PlayStation-fans og at de vil snakke med oss direkte. Vit at vi hører dere, var muligens den mest åpne beskjeden fra Sony-produsent Nick Accordino.

Microsoft så seg nødt til å endre planene om nettkrav og restriksjoner på bruktspillsalg like etter E3. Ifølge avtroppende Xbox One-sjef, Don Mattrick, handlet u-svingen om å rette seg til forbrukerne.

Selv om PlayStation 4 dropper slike forbrukerkrav, virker det ikke som om dette gjelder for hele Sony. Nylig ble det kjent at Sonys 4K-avspillere – videobransjens nye format – vil kreve nettilgang. Dermed ser det mørkt ut for å kose seg med en film på hytta.

Les også: Sony: – Flertallet vil ikke kjøpe spill digitalt Les også: Alle PlayStation-spill vil være nedlastbare

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden