Sony har sikret seg PlayStation Cloud-domener

Det kan være hold i ryktene om spillstrømming på PlayStation 4.

I forkant av PlayStation-konferansen i kveld begynner ryktene å strømme på. Siste nytt nå er at Sony og datterselskapet Gaikai skal ha sikret seg en rekke domenenavn, alle med sin egen vri på ordene PlayStation Cloud. Hva smaker best av playstation-cloud.org, playstation-cloud.com og ps-cloud.net?

Ifølge opplistingen på DomainTools.com skal domenenavnene ha blitt registrert sent på kvelden fredag 15. februar, noe som gjør at man kan begynne å spekulere i om nattens PlayStation-konferanse vil nevne en tjeneste ved navn PlayStation Cloud.

Navneregistreringen sammenfaller med The Wall Street Journals skriverier sist uke om at neste PlayStation vil kunne strømme PlayStation 3-spill fra skylagring. Om Sony vil åpne for PlayStation 3-spilling på den kommende maskinen er nok ikke dette usannsynlig, etter som de mest troverdige ryktene om konsollens maskinvare gjør at bakoverkompitabilitet blir vanskelig.

Tekniske hindre

Prototyp av PlayStation 4-kontroller.

Samtidig er det utvilsomt store tekniske hindre i veien for en slik ordning. Digital Foundry skrev i fjor sommer en artikkel i kjølvannet av at Sony kjøpte opp Gaikai som peker ut noen av problemene Sony står overfor om de velger en slik løsning: blant annet pekes det på at den nye PlayStation-konsollen etter alle rykter å dømme vil benytte seg av AMD-teknologi, noe som stenger døren for den smarte Nvidia GeForce GRID-teknologien, der bildekodingen skjer på grafikkortet og dermed kutter ned på eventuelle forsinkelser.

En annen mulighet er for Sony å ha massive datasenter med horder av spesialbygde PlayStation 3-maskiner, men dette vil bli en svært dyr affære. I stedet foreslår Digital Foundry at Sony benytter seg av modifiserte PC-utaver av spillene, slik at det blir lettere å løse problemene.

Eldre spill på PlayStation, PlayStation 2 og PlayStation Portable bør det uansett være mulig å emulere, og det er ikke utenkelig at det er disse tre konsollene Sony i første omgang fokuserer på.

PlayStation 4-annonsering i kveld?

Så langt har alt pekt mot at Sony kommer til å avduke en ny konsoll i kveld. De ferskeste ryktene hevder at den kommer allerede i november, og at Sony slipper to utgaver med ulik pris. Det skal også være mulig å kontrollere konsollen med smarttelefon eller nettbrett.

Mer dramatisk er det nok at de nyeste ryktene hevder at Sony vil ta betalt for netttjenesten sin denne gangen, en tjeneste de kaller PlayStation World. I den nåværende konsollsyklusen må man betale for Xbox Live, mens PlayStation Network har vært gratis for alle. Om man må begynne å betale er det ikke utenkelig at PlayStation Cloud er noe av innholdet som er låst bak betalingsmur.

Når klokken slår 24 i kveld er Gamer.no selvfølgelig på ballen. Vi kommer til å vise PlayStation-konferansen og dekke den tett etter hvert som detaljene strømmer på.

Les også: PlayStation 4 kan bli bakoverkompatibel i skyen Les også: Her er de viktigste PlayStation 4-ryktene

Siste fra forsiden