– Sony jobber med VR-briller til PlayStation 4

Rykter hevder at Sonys konsollsvar på Oculus Rift avdukes om få uker.

Eurogamer og CVG hevder å ha fått ferten i at Sony pusler med et par VR-briller til PlayStation 4.

På nåværende tidspunkt skal brillene fungere med PlayStation 4-spillet DriveClub, der det skal kunne brukes til å se seg rundt i cockpiten på en bil.

Begge kildene hevder at headsettet egentlig skule demonstreres under Gamescom i august, men at Sony ombestemte seg like før messen gikk av stabelen.

Ryktesprederne er dog ikke helt enige om når vi først får se det Oculus Rift-lignende utstyret i aksjon. Skal man tro CVGs kilder trekkes sløret av optikken allerede under Tokyo Game Show 19. september, mens Eurogamer har mer tro på at vi får feste øynene på VR-brillene neste år.

DriveClub skal angivelig jobbe med Sonys VR-briller.

Har jobbet med VR-briller før

At Sony jobber med et VR-headset er ikke noe nytt i seg selv. På TGS i 2012 viste de frem et headset kalt Sony Personal 3D Viewer HMZ-T2. På det tidspunktet var utstyret nok så dyrt, men Sony bekreftet til The Verge at det etter planen skulle lanseres i Amerika. Nyeste utgave av brillene blir vist for første gang under IFA-konferansen i Berlin denne uken ,der den største nyheten skal være at brillene nå er trådløse. Verken Eurogamer eller CVG vet om det er en iterasjon av disse brillene som nå er myntet på PlayStation 4, men de skal ligne en del.

Profilerte Oculus, som nylig fikk id Software-sjef John Carmack på laget, jobber på sin side med å få ferdig en forbrukerutgave av sine mye omtalte VR-briller, men har ingen planer om å satse på konsollene. Under årets E3-messe fikk vi prøvd denne forbedrede utgaven av Oculus Rift, bare et par måneder etter at vi først fikk prøve den noe svakere utviklerutgaven. Forbrukerutgaven av brillene har ingen lanseringsdato enda.

Vi har tok kontakt med Sony, men de ønsker ikke å kommentere på ryktene.

Les også: John Carmack blir Oculus VR-direktør Les også: Valve-legende har klokkertro på VR-fremtiden

Siste fra forsiden