Sony-krisen vokser seg større

MMO-avdelingen rammet av hackerangrep, kortdetaljer muligens på avveie.

I går kunne vi komme med godt nytt angående Sonys problemer med PlayStation Network. Man forventer nemlig å få deler av tjenesten tilbake denne uken, og vil samtidig gi spillere er par gaver som plaster på såret.

Mer Sony-trøbbel.

Så ble serverne og nettsidene relatert til Sony Online Entertainment plutselig tatt ned, og man bekreftet i går kveld at MMO-avdelingen har blitt utsatt for et angrep av samme typen som PSN.

Ifølge GameSpot har personlige detaljer fra nesten 25 millioner brukerkontoer blitt stjålet. Det mest urovekkende er at kredittkortopplysningene til nesten 13 000 europeere kan være på avveie. Sony mener dette angrepet skjedde mellom 16. og 17. april, og var en del av det samme innbruddet som rammet PSN.

– Informasjonen ble blant annet stjålet fra en utdatert database fra 2007, og det var her rundt 12 700 europeiske kredittkortnumre lå lagret, sier Sony i en uttalelse.

Når det gjelder personlige opplysninger fra de 24,6 millioner kontoer, har hackere fått tak i navn, adresse, e-post-adresse, fødselsdatoer, telefonnummer, kjønn, innloggingsnavn og passord.

Hackerne kan også ha fått tak i bankkontoinfo fra enkelte kunder i Østerrike, Tyskland, Nederland og Spania som har brukt såkalt direct debit.

Sony Online Entertainment driver servere for spill som EverQuest, EverQuest 2, DC Universe Online, Free Realms, Star Wars: Galaxies, Pirates of the Burning Sea, Vanguard og PlanetSide.

Spillere vil visstnok få 30 dagers gratis spilletid som trøst for nedetiden.

Nå er det totale antallet brukerkontoer som er rammet av angrepet på PSN og SOE oppe i over 100 millioner.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden