Sony unnskylder seg

... men hevder den kontroversielle maskinvare-oppdateringen var på bølgelengde.

Sony var lenge stille etter den svært kontroversielle maskinvare-oppdateringen som fjernet den såkalte "OtherOS"-muligheten til konsollen. Selv om man kan anta at funksjonen riktignok har vært ubrukt hos de fleste, har likevel flere stilt seg svært kritiske til Sony: Hovedsaklig fordi OtherOS-muligheten ble brukt som et salgsargument.

Verst er det selvsagt for de som har kjøpt konsollen utelukkende for muligheten til å installere diverse Linux-distroer, blant annet forskning- og utdanningsinstitusjoner.

Sony uttalte aldri konkret hvorfor de fjernet OtherOS-muligheten, annet enn at det var "til forbrukernes gode og sikkerhet". Leste man dog mellom linjene var svaret åpenbart; nemlig å forhindre piratkopiering. Hackere verden rundt nærmer seg med ekspressfart i å låse opp konsollens kopisperrer, og dermed muligheten for å kjøre piratkopiert innhold.

Til tross mener kritikerne at Sony likevel ikke kunne rettferdiggjøre å fjerne OtherOS-muligheten, men via en nylig utgitt pressemelding skriver Sony at de ikke har tenkt "å snu i døra".

– Vi beklager om brukere av Linux og andre operativsystemer er skuffet over vår avgjørelse om å fjerne PS3-ens mulighet for å installere ytterligere operativsystem. Avgjørelsen ble tatt utifra et ønske om å beskytte konsollens integritet, til tross for den potensielle negative påvirkingen dette kan ha medført blant andre Linux-brukere.

Som dere er klar over har vi alltid etterstrebet å tilføye funksjoner til konsollen via flere maskinvare-oppdateringer. Dette er en ytterst sjelden gang vi har sett oss nød til å fjerne en funksjon.

Brukere kan selv velge hvorvidt de ønsker å installere oppdateringen, noe som gjøres helt klart før oppdateringen installeres. Videre understreker vi at våre vilkår gjør det helt klart at vi reserverer oss retten til å endre konsollens funksjoner for å forhindre tilgang til ulovlig og/eller piratkopiert innhold.

Nå er det altså skrevet svart på hvitt, OtherOS-muligheten ble fjernet som et direkte preventivt tiltak. Hvorvidt dette er god nok grunn eller ei, blir antageligvis bestemt av PS3-eiere verden rundt. Hva syns du? Godtar du Sonys unnskylding – er det greit å fjerne en funksjon du har betalt for, om det hindrer piratkopiering?

Siste fra forsiden