Sony vurderte aldri krav om nettilkobling

– Det er for mange land uten robust nett, forteller Sony-topp.

Storspillere som digger å ta med seg konsollen til ugjestmilde områder for Internett kan puste lettet ut. Sony har en gang for alle understreket at PlayStation 4 ikke krever tilkobling til verdensveven for å virke, og at det aldri var et diskusjonstema.

– Vurderte vi det? Nei, vi vurderte det aldri, forteller Sony-toppen Shuhei Yoshida til Game Informer (via Eurogamer).

Grunnen er dog ikke irriterte Internett-skribenter, slik man kanskje skulle tro. I stedet forteller Yoshida at mangel på god nettilgang i enkelte land er hovedgrunnen til at idéen ikke kan virke.

Hva gjør Microsoft?

Det betente temaet om nettkrav domineres for tiden av uvissheten om hva Microsoft vil gjøre for sin neste konsoll. Selv om konsollen ikke avdukes før 21. mai, har flommet over av rykter om alt fra støtte for eldre spill til eksklusivitetsavtaler.

Shuhei Yoshida sender ut beroligende signaler. (Foto: Sony)

Saken har ikke blitt bedre av at Adam Orth, den gang ansatt hos Microsoft, la ut på en langtekkelig Twitter-debatt der han forsvarte nettkravsfenomenet. Microsoft måtte kaste vann på bålet og forsikre om at de ikke har sagt noe offisielt om noe enda – kort tid etter var Orth ute av selskapet, uten at vi med sikkerhet vet hvorfor.

Men så: Tidligere denne uken dukket det opp nok en ny detalj i rykteflommen om nettkrav. Nettstedet Ars Technica hevdet at de hadde greid å huke tak i et internt notat der Microsoft avkrefter ryktene. Selvfølgelig er det for tidlig å åpne champagnen basert på dette ubekreftede notatet, men for motstandere av konseptet klinger er det nok litt beroligende å høre at det ikke bare blåser én vei.

Les også: Sonys nye patent kan hindre bruktsalg Les også: Alle PS4-spill blir nedlastbare

Siste fra forsiden