Sonys spilldivisjon tapte 270 millioner kroner

Kvartalsrapport viser dystre tall for PlayStation-giganten.

Sony slapp nylig en kvartalsrapport som viser i detalj hvordan det har gått med firmaets de siste tre månedene. Etter alt å dømme har ikke PlayStation-giganten noe å juble for – selskapet i sin helhet rapporterer om et underskudd på rundt 1, 8 milliarder kroner. Dette melder Engadget.

Sonys spilldivisjon skal stå for 270 millioner av underskuddet, og salget skal ha falt med 14,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Skuffende salg av den nylig lanserte PS Vita-konsollen kan nok ha store deler av skylden, men også PSP- og PlayStation 3-salget synker. Sammenlagt har Sony solgt bare 2,8 millioner eksemplarer av PlayStation 2 og PlayStation 3 den siste tiden, noe som betyr at de har solgt 400 000 mindre hjemmekonsoller i år sammenlagt med samme periode i fjor.

Disse to maktet ikke selge mer enn 1,4 millioner sammenlagt. (Foto: Øystein Furevik/Gamer.no)

Slått sammen har PS Vita og PSP bare solgt 1,4 millioner i dette kvartalet. Sony justerer nå ned årets salgsforventninger for PS Vita fra 16 millioner til 12 millioner etter de skuffende tallene.

De bitene av Sony som går i overskudd er musikk-, bilde- og delerdivisjonene, men de makter ikke å veie opp for underskuddet som fordeles mellom spill-, hjemmeunderholdning- og mobildivisjonene.

Selskapet retter pekefingeren blant annet mot problematiske valutakurser og trenger i det globale markedet, noe som antageligvis sikter til den siste tidens sterke yen.

Les også: – Vita-spillene må styrkes Les også: – Sony må sette alle kluter til

Siste fra forsiden