Sort/hvitt-hjernetrim til Steam

Closure hopper over PSN i Europa, og går rett til PC og Mac.

Hjernetrimspillet Closure ble lansert på den amerikanske utgaven av PlayStation Network i mars, og på den andre siden av Atlanteren fikk det en god mottakelse av kritikere og spillere. Her i Europa har vi imidlertid ikke fått se snurten av spillet – og nå viser det seg at det kommer på PC og Mac før PS3-versjonen får sin Europalansering.

Eurogamer melder nemlig at Closure kommer til Steam 7. september, og den versjonen vil selvsagt være tilgjengelig i hele verden. Den vil også ha et større utvalg tilgjengelige oppløsninger, inkludere en modus hvor du får spille med utviklerkommentarer skrudd på, og ha grunnleggende støtte for modifikasjoner.

Closure er et todimensjonalt plattform/hjernetrimspill i sort/hvitt, hvor lys spiller en ekstremt viktig rolle. Ting som ikke blir opplyst eksisterer nemlig ikke, og hvis du vandrer ut i mørket vil du rett og slett forsvinne ned i avgrunnen.

Da Eurogamer spurte utvikler Tyler Glaiel hva som skjer med den europeiske PlayStation 3-lanseringen fikk de følgende svar:

– Versjonen for EU mangler fordi det tok alt for lang tid å få detaljene for EU-lanseringen i havn. Vi besluttet oss for å fokusere på PC-versjonen i stedet, siden den vil være global. Det kan fortsatt være spillet kommer på EU PSN etter en stund, sa Glaiel.

Sony har tidligere fått kritikk for at de ulike regionene på PSN stiller ulike krav til spill som skal lanseres på tjenesten, og at systemet har for mye byråkrati. Den europeiske PSN-lanseringen av plattformspillet Trine 2 ble kraftig forsinket av samme grunn. Da det endelig kom til Europa hadde det vært tilgjengelig på PC og Xbox 360 i lang tid.

Les også: Anmeldelse: Limbo
Les også: Beklager Trine 2-forsinkelse

Siste fra forsiden