Space Hulk blir dataspill igjen

Brettspill satt til Warhammer 40,000-universet får digital utgave.

Space Hulk er et brettspill satt til Warhammer 40,000-universet. Spillet kom til datamaskiner allerede i 1993, da Electronic Arts laget et skremmende og klaustrofobisk taktikkspill basert på lisensen, og nå får vi nok en digital utgave. Den kommer til PC, Mac og iOS, og utvikles av et dansk studio som heter Full Control.

I Space Hulk kontrollerer du en gruppe futuristiske romsoldater, eller space marines, som i THQ-serien ved samme navn. Soldatenes uhyggelige job er å utforske de gigantiske levningene etter gamle romskip. Disse vrakene er infisert med aliens-aktige genestealers, lynraske monstre med skarpe tenner og klør.

Spillet er et turbasert strategispill, og det er din jobb å sørge for at soldatene lykkes i jobbene sine. Hver tur får soldatene dine en viss mengde poeng, og alt du velger å gjøre – fra å bevege figuren til å skyte på en fiende – koster slike poeng. Når du har brukt dem opp, er det monstrenes tur til å spille.

I motsetning til førstepersonsspillet fra Electronic Arts vil det nye Space Hulk-spillet forsøke å emulere utseendet til brettspillet. Grafikken er imidlertid i 3D, og spillet skal skilte med massevis av animasjoner og lekre effekter.

Vi loves utfordrende datamotstandere, som vi blant annet får bryne oss på i en kampanje som foregår ombord på det ødelagte skipet Sin of Damnation. I tillegg skal spillet by på samarbeidsflerspiller, og du får også spille mot en venn. Flerspiller støttes på tvers av plattformene.

Til slutt loves vi både redigeringsverktøy som lar deg lage og dele egne brett, og fremtidige, nedlastbare DLC-ekspansjoner.

Les også: Anmeldelse: Warhammer 40,000: Space Marine
Les også: Anmeldelse: XCOM Enemy Unknown

Siste fra forsiden