Space Quest-veteranene lykkes på Kickstarter

Det så skummelt ut en stund, men budsjettet kom i havn til slutt.

Etter at Sierra-veteranene Al Lowe og Jane Jensen begge hadde hatt suksess på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter bestemte Mark Crowe og Scott Murphy seg for å forsøke det samme. Denne duoen var kjent som The Two Guys from Andromeda, og sto bak en av Sierras mest populære serier, Space Quest.

Space Quest-serien var eventyrspill hvor vi fikk rollen som vaktmesteren Roger Wilco. På tross av at han bare var en vaktmester havnet han stadig i situasjoner hvor han måtte bytte ut moppen og skrujernet med heltemot og handlekraft. Space Quest-spillene startet som tredjepersons 2D-eventyrspill med et tekstgrensesnitt, og utviklet seg til å bli pek-og-klikk-spill på nittitallet.

Kickstarter-prosjektet fra Space Quest-skaperne har fått kodenavnet SpaceVenture, og skal være i samme stil som Space Quest-spillene. Men verken Roger Wilco eller noen andre bifigurer fra det populære universet blir med, siden rettighetene til Space Quest-navnet ligger hos Activision Blizzard.

Crowe og Murphy ba opprinnelig om litt over tre millioner kroner (500 000 dollar) fra fansen, men lenge så det ut til at prosjektet skulle ha trøbbel med å få samlet sammen nok penger. Som vanlig med Kickstarter kom det imidlertid et kraftig oppsving mot slutten av kampanjen, og i løpet av det siste døgnet ble den magiske grensen krysset. Ikke bare det, men de to typene fra Andromeda fikk nesten en kvart million kroner ekstra.

Dermed ligger alt til rette for et nytt eventyr fra de to Sierra-veteranene. Takket være Kickstarter blir fremtiden svært interessant for alle som har sansen for eventyrspill. I tillegg til Sierra-gjengen stiller superpopulære Tim Schafer med sitt eget eventyr, og skaperne av den kritikerroste Tex Murphy-serien har i skrivende stund 69 timer igjen av sin Kickstarter-kampanje.

Nå gjenstår det bare å se hvem de neste veteranene på Kickstarter blir.

Les også: SpaceQuest-skapernes neste spill
Les også: Tilbakeblikk: Police Quest

Siste fra forsiden