Space Rangers HD er rett rundt hjørnet

Kultklassiker gjenoppstår med mange forbedringer.

Space Rangers 2
1C Company

Space Rangers 2 ble opprinnelig lansert i 2005, og er et åpent romskipspill satt til et univers i krig. En mystisk rase roboter er i ferd med å ta kontrollen over de lokale solsystemene, og alle de intelligente rasene har slått seg sammen for å sikre overlevelsen.

Utforskning.

Et av spillets interessante aspekter er at krigen mellom dine allierte og den store fienden foregår dynamisk i bakgrunnen, uten at du trenger å blande deg. I stedet kan du konsentrere deg om et liv som handelsmann, lykkejeger eller til og med pirat. Da risikerer du imidlertid at robotene tar over universet, eller at en datastyrt pilot vinner spillet.

Strategi.

Spillet er også et sammensurium av ulike sjangere, og byr på alt fra sanntidsstrategi til teksteventyr.

Nyversjon rett rundt hjørnet

Space Rangers 2 fikk en oppdatert versjon i 2009, og nå er nok en nyversjon på vei. Denne gangen har spillet endelig tatt steget over i HD, og spillet har også fått en rekke andre forbedringer og nyheter. Blant annet loves vi ti nye teksteventyr, over femten nye kart for sanntidsstrategidelen og over tjue nye oppdrag for de ulike regjeringene.

Eventyr.

En av de største nyhetene er at spillet nå har en tredje fraksjon. Dette er en gjeng pirater som utnytter seg av robotenes angrep til å skaffe seg makt i universet. Du kan selv velge om du vil fokusere på å ta knekken på piratene eller robotene først, og om piratene er hovedmålet kan du se frem til nye historiebaserte oppdrag.

Nyversjonen ble annonsert for en god stund siden, men nå har utviklerne endelig fullført oversettelsen til engelsk. Lanseringsdatoen er satt til 17. oktober, og spillet blir tilgjengelig på Steam. En butikkversjon vil lanseres senere, og også den benytter seg av Steam.

Les også: Anmeldelse av Space Rangers 2: Reboot
Les også: Intervju om det kommende The Mandate

Siste fra forsiden