– Spelunky kommer hjem

Det populære spillet kommer til Windows. Versjoner til PS3 og Vita er også på vei.

Spelunky er et todimensjonalt plattformspill der du utforsker en serie datagenererte hulesystemer på jakt etter skatter og eventyr. Spillet har fått massevis av ros på Xbox 360, hvor det ble lansert på Xbox Live Arcade-tjenesten for noen år siden.

Nå kommer det endelig til andre plattformer. Utviklerne har allerede annonsert versjoner til PlayStation 3 og Vita, og nå er det klart at også PC-eiere får ta del i moroa. Windows-versjonen vil lanseres på de digitale distribusjonsportalene Steam og GOG, og vil senere dukke opp på Humble Store.

Windows-lanseringen vil finne sted i løpet av sommeren.

Utviklerne presenterer Windows-nyheten som at Spelunky endelig kommer hjem. Xbox 360-spillet er nemlig en forbedret HD-utgave av en versjon som i sin tid ble lansert gratis på Windows, og den versjonen – som nå kalles Spelunky Classic – er fortsatt tilgjengelig.

Spelunky har fått ry på seg for å være et nådeløst spill, men det har også mye dybde og gir spillerne massevis av frihet til å utvikle egne strategier. Den oppgraderte Xbox 360-versjonen skiltet også med lokal samarbeidsflerspiller og mange andre nye elementer.

Les også: Castlevania: Lords of Shadow kjem endeleg til PC
Les også: Utforsk skyggenes verden i Contrast

Siste fra forsiden