Intervju

Spill-Lill får det til!

Hvordan går det med vinneren av Spillverkets store spilldesignerkonkurranse?

Husker du spilldesignerkonkurransen vi utlyste i vinter? I samarbeid med Idefagskolen delte vi ut et studieår ved skolen til en verdi på hele 100 000 kroner til den som kom med det beste spillkonseptet.

Lærer Henning Birkeland instruerer Lill-Beate.

Konkurransen gikk over to runder, hvor de beste synopsisene fra første omgang gikk videre til runde to: konsepttegninger. Vi fikk inn rundt 40 varierte bidrag, og satt til slutt igjen med fem finalister – hvor én finalist utmerket seg spesielt.

Den suverene vinneren ble Lill-Beate Nymoen, og hvordan det gikk da vi besøkte henne i våres kan du se her.

Flittig student

I høst startet Lill-Beate på 3D-design på Idefagskolen, og vi lurer rett og slett på hvordan det går med den talentfulle jenta. Derfor tok vi med oss videokamera og satte kursen mot Tønsberg.

Det vi lurer aller mest på, er selvsagt om hun har fått jobbet mer med Sybils Verden, spillkonseptet hun leverte inn til konkurransen. Og jammen sitter ikke Lill og jobber med en av dyrene fra spillet sitt når vi ankommer.

– Jeg jobber nesten bare med Sybils Verden, kan jenta fortelle oss og viser frem salizarden, en slags blanding av en salamander og en øgle. Det endelige resultatet kan du se i videoen under.

Salizard animated test and finished picture from Lill-Beate Nymoen on Vimeo.

Samhold

Det blir lange dager for den flittige studenten. Lill kan fortelle at det ofte blir siste buss hjem.

–Jeg er kanskje litt perfeksjonist og biter vel over litt for mye, men ønsker å utnytte tiden jeg har her på skolen. Det er et veldig fint miljø her, vi konkurrerer ikke mot hverandre, men hjelper hverandre med å få best mulig resultater.

Lill forteller om et klassemiljø der de ulike studentenes interesser påvirker hva slags tema de velger for arbeidene sine. Lill jobber med Sybils Verden, mens en annen student for eksempel visualiserer flotte interiører. At det er så stor variasjon i det som lages, er noe av det Lill liker ved klassen sin.

Om spilldesignkonkurransen har Lill bare godord å komme med. – Livet mitt har tatt en helt ny retning etter konkurransen, og absolutt til det bedre.

Veien videre

Hvilke planer har så den talentfulle jenta fremover?

Fornøyd vinner. Alle foto: Kjersti Stuestøl

– En kreativ jobb er et must! Aller helst vil jeg jobbe med spill, men film eller reklame kunne også vært spennende. Om det blir 2D eller 3D er ikke så viktig, jeg liker begge deler.

Lills lærer, Henning Birkeland, har også stor tro på jenta. – Med den arbeidsinnsatsen hun har, tror jeg hun kommer veldig langt. Hun er også flink til å tegne, og det er en stor fordel når man skal jobbe med 3D.

Lurer du på hva Lill-Beate har jobbet med på skolen de siste månedene? Hun legger jevnlig ut arbeidene sine i bloggen, hvor du kan se både flere kjente fra Sybils Verden og andre dyr.

Vi i Spillverket er i hvert fall ikke i tvil om at denne jenta kommer til å gjøre det stort, og ønsker Lill-Beate lykke på veien til videre og krysser også fingrene for at vi får spille Sybils Verden om et par år.


Siste fra forsiden