Spillåret 2006 – fremgang eller stagnasjon?

2005 tilhører historiebøkene og vi speider fremover i året som allerede er godt i gang - på jakt etter godbiter for meg og deg.

Side 1
Side 2

2005 har vært et godt år for bransjen. World of Warcraft, Battlefield 2, God of War, Civilization 4 og flere av fjorårets slagere har funnet veien til mang et spillbibliotek, og har fått oppmerksomhet i en egen artikkel hos oss.

Vi er på vei ut av en stille tid, og i likhet med midt på sommeren er januar en periode hvor markkryperne blåser gjennom nettstedet vårt som i en forlatt gruveby. Bransjen henter seg inn etter et hektisk julesalg hvor titlene har kommet som perler på en snor.

Denne spilldvalen gir oss som driver med spilljournalistikk pusterom så vel som tid for ettertanke. Januar gir oss tid til å reflektere over året som har gått og i dette tilfellet, året som kommer. Vi har tatt frem vår alltid så skarpe lupe og sett på noen av titlene vi ser frem til i et 2006 som er godt i gang, og som forhåpentligvis blir verdt å merke av i kalenderen.

Shadow of the Colossus (PS2)

Shadow of the Colossus (PS2)
Slippdato: 15. februar

Etterkommeren av det kritikerroste og spesielle spillet ICO. For å hjelpe en livløs jente som har mistet sjelen sin, må du befri verden fra en rekke vandrende kolosser. Dette spillet er i følge kritikere i de verdensdeler spillet er tilgjengelig, en monumental spillopplevelse av de sjeldne, og kolossen banker straks på dørene våre.

Star Wars: Empire at War (PC)
Slippdato: 17. februar

Sanntidsstrategi satt i Lucas' enorme univers kan vise seg og bli en av vinterens gode titler. Vi tar det med en liten klype salt ettersom ikke alle spill på lisensen ser ut til å ha Kraften med seg. Spente er vi uansett, da teamet bak består av store deler av det gamle Westwood-mannskapet som i aller høyeste grad har gjort dette bra før.

The Elder Scrolls IV: Oblivion (PC, Xbox 360)
Slippdato: 24. mars

Både utgiver og den nordiske distributøren har lovt oss at dette spillet vil være å finne mot slutten av mars. Det frie og svært ventede rollespillet som er oppfølgeren til det populære Morrowind, kommer sent men godt og er et av spillene vi i Gamer.no ser aller mest frem til dette året.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Advanced Warfighter (Multi)
Slippdato: Mars

Tom Clancys nyeste eventyr som for øvrig bærer et svært langt og kronglete navn, kommer på alle stasjonære konsoller foruten GameCube i mars måned. Det taktisk pregede actionspillet har lagt handlingen noen år frem i tid og du kan selvfølgelig og som alltid når Clancy har manus, titulere deg som spesialsoldat.

Exit (PSP)
Slippdato: 1. kvartal

Et morsomt og nytt konsept til Sony lille håndholdte. Du spiller Mr. ESC og er en rømningsekspert som må løse gåter og forsere hindringer for å redde folk fra branner, oversvømmelser og andre katastrofer.

Drømmefall: Den Lengste Reisen (PC, Xbox)
Slippdato: 20. april

Dette ser ut til å kunne bli Funcoms store år, og en av grunnene er oppfølgeren til suksessen Den Lengste Reisen for noen år tilbake. Det er en videreutvikling av verdenen vi ble introdusert for i det forrige spillet og du spiller en ung kvinne i året 2219. Vi gjør oppmerksom på at Xbox-versjonen i skrivende stund ikke har fått noen utgivelsesdato.

Den amerikanske Guitar Hero-pakken.

Guitar Hero (PS2)
Slippdato: April

Sonys PlayStation fortsetter i samme stil som med SingStar-spillene, bare denne gangen skal du spille gitar. Med følger en nedskalert versjon av en el-gitar og spillet har et reportoar på 30 forskjellige sanger du må lære deg. Rock and Roll, baby!

Metroid Prime: Hunters (DS)
Slippdato: 5. mai

Nintendo DS utvider forhåpentligvis sitt allerede sterke spillhistorie med denne førstepersonsskyteren. Som i de tidligere Metroid-spillene til GameCube, spiller også raser fra det ytre rom en stor rolle her.

Armed Assault (PC)
Slippdato: 2. kvartal 2006

Utviklerne av Operation Flashpoint er i gang med et nytt krigsspill som kanskje kan ta opp kampen med det svært populære Battlefield 2, om hvem som kan levere den beste gjengivelsen fra en virkelig slagmark. Alle fans av sistnevnte spill burde virkelig bite seg merke i denne tittelen ettersom lovnadene fra Bohemia Interactive er store.

Okami (PS2)

Okami (PS2)
Slippdato: 2. kvartal

Nok et spennede og noe spesielt spill fra Japan. Du spiller solguden Amaterasu som representeres av en ulv når du er på jorden. Overnaturlige vesener suger livskraften og fargene ut av verden og du må stoppe dem. Grafikken i spillet er ulikt det meste på dagens marked, og rapporter tyder på at dette virkelig kan bli noe.

Prey (PC, Xbox 360)
Slippdato: 30. juni

Førstepersons skytespill hvor du skal kjempe mot utenomjordiske vesener. Vi er enig i at plottet kanskje høres noe velbrukt ut, men håpet om at Human Head Studios klarer å gjøre en interessant vri på det samtidig som den grafiske siden ser nokså velpolert ut, gjør at datoen det verdt et aldri så lite kryss på kalenderen.

Gothic III (PC)
Slippdato: 29. september

Det tredje kapitlet i en rollespillserie verden endelig har fått opp øynene for. Piranha Bytes lover denne gangen generelt større frihet og alternative slutter som baserer seg på dine valg gjennom spillets gang.

Neverwinter Nights 2 (PC)

Neverwinter Nights 2 (PC)
Slippdato: 3. kvartal

Som dere kanskje begynner å se, kan 2006 late til å bli et kjempeår for rollespillentusiaster. Hvis utviklerne klarer å videreføre alt det som gjorde forgjengeren til en flott spillopplevelse og gjøre det ennå bedre, burde ikke dette spillet gå noen hus forbi.

Age of Conan: Hyborian Adventures (PC)
Slippdato: 2006

Fremdeles usikkert akkurat når Funcoms neste storsatsing vil være tilgjengelig, men det loves gull og grønne skoger. Conan er et MMO hvor du først må gå gjennom en enspillerdel før du får begi deg ut på nettet. Dette er også en av titlene vi virkelig ser frem til å prøve.

Gears of War (PC, Xbox 360)
Slippdato: 2006

Gears of War (Xbox 360)

Denne førstepersonsskyteren ser ut til å bli en aldri så liten grafisk perle samtidig som de lovede interaktive spillmiljøene virker svært imponerende. Det er uvisst eksakt når spillet kommer til PC, men Xbox 360-versjonen er lovet innen utgangen av dette året.

Heroes of Might & Magic V (PC)
Slippdato: 2006

Ubisoft gjenoppliver den flotte serien og gir ut et femte kapittel I full 3D. Utviklerne har lovet at de skal holde seg til essensen fra de gamle spillene og fans kan bare gjøre seg klare for sene nattetimer når dette kommer i butikkhyllene.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden