Ukens nettutgivelser (uke 36)

Spillene du ikke kjøper i butikken

Bli sjørøver, gullgraver eller futuristisk basehopper i ukens nettutgivelser.

I natt hadde jeg et mareritt. Jeg drømte at det kom flere og flere nettutgivelser, og at uansett hvor mye jeg forsøkte klarte jeg aldri å skrive om alle. I det jeg satte punktum for en sak, kom det flere nettutgivelser. Og så kom det enda flere - en evig, ustoppelig strøm av dem. Jeg fant aldri ut hvordan drømmen endte, fordi jeg måtte opp og lage sak om ukens nettutgivelser.

Xbox 360

Defense Grid: The Awakening (Xbox 360, PC).

Som vanlig begynner vi rundturen på Xbox 360, som har fått to spill denne uken. Først ut er en konsollversjon av det fabelaktige PC-spillet Defense Grid: The Awakening. Dette er et spill i "tower defense"-sjangeren, hvor du må hindre fæle romvesener i å komme frem til hovedkvarteret ditt ved å bygge ulike typer forsvarstårn langs ruten de tar. Spillet kan skilte med flott grafikk og en interessant historie, samt en snakkende datamaskin som ser ut til å ha gått fra vettet. 360-versjonen inneholder flere brett, samt full støtte for Leaderboards.

Yo-Ho Kablammo (Xbox 360).

Ukens andre XBLA-spill har fått det morsomme navnet Yo-Ho Kablammo, og hiver seg på den populære sjørøverbølgen. Her styrer du et sjørøverskip og må ta knekken på motstanderne ved hjelp av kanoner, krutt og en mengde bonusgjenstander. Spillet har femten enspilleroppdrag, flerspiller både lokalt og over nett, og gir deg dessuten muligheten til å skape dine egne spilltyper slik at det alltid kan tilby noe nytt.

PS3 og PSP

Buzz! Junior: Monster Rumble (PS2 og PS3).

På PS3 har vi bare fått ett spill denne uken, nemlig en PS3-utgave av Buzz! Junior: Monster Rumble. Dette spillet kom opprinnelig ut på PS2, og er en samling minispill for den yngre garde. Her må en rekke fargerike monstre konkurrere i ulike disipliner, og spillet fikk rimelig gode kritikker da det dukket opp på Sonys forrige konsoll. PSP-eiere kan laste ned Pirates of the Caribbean: At World's End, hvis de har mer penger enn forstand. Stikk innom Playstation-bloggen for mer informasjon om ukens PSN-oppdatering.

Wii og DSi

Contra: ReBirth (Wii).

Nintendo har heller ikke så fryktelig mye å by på denne uken, men Contra: Rebirth for Wiiware er i det minste et spill som mange har ventet på. Dette er et todimensjonalt actionspill i retrostil, som prøver å levere en opplevelse lik den vi fant i klassiske Contra III. Her må tøffingene Bill Rizer og Lance Bean kjempe seg gjennom en rekke brett fulle av ekle romvesener, før de banger store nivåbosser på slutten. DSi-eiere kan laste ned en ordbok med kamerastøtte, som heter 6 in 1 Dictionary with Camera Function.

PC

AAaaaa (osv): A Reckless Disregard for Gravity (PC).

En av de aller første nyhetene som dukket opp på "nye" Gamer.no handlet om AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! -- A Reckless Disregard for Gravity, det nyeste spillet fra Dejobaan Games. Nå er AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! endelig ferdig, og kan kjøpes direkte fra utviklerne eller fra de fleste store spillportalene. Dette er et futuristisk basehoppingspill der du slenger deg fra toppen av svevende bygninger over Boston, Massachusetts, og må gjøre livsfarlige stunts, tagge offentlige bygninger og vinke til tilhengerne dine i fritt fall.

Little Space Duo (PC).

Little Space Duo er et vakkert, todimensjonalt hjernetrimspill hvor du får kontroll over ei lita jente og en robot, som har blitt fanget i et romskip. Nå må de slå seg sammen og kombinere egenskapene sine for å komme seg bort. Spillet tilbyr 40 nivåer i to spillmoduser, en tilgjengelig spillopplevelse og en hyggelig atmosfære, og utviklerne lover mange timer med moro for hele familien.

RVL Hacker (PC).

Tilhengere av Introversion-klassikeren Uplink bør vurdere å ta en titt på RVL Hacker, et spill hvor du får rollen som en hacker som har blitt fakket av amerikanske NSA, og som nå må jobbe for dem for å stanse cyberkriminalitet og -terrorisme. Spillet gir deg over 20 kommandoer og verktøy som du må bruke til å finne informasjon på ulike datamaskiner, og vi loves en rekke veldesignede og komplekse nøtter.

Iron Roses (PC).

Deretter har vi Iron Roses, et musikalsk eventyrspill der vi følger bandet Iron Roses. Du spiller Alex, som må prøve å gjenforene det gamle bandet hennes, få tak i utstyret som trengs, og gjøre bandet til et kjent navn på den musikalske stjernehimmelen. Spillet har original musikk fra et band som heter Megasapien, massevis av nøtter og minispill, og en rekke spennende figurer.

Fire and Ice: The Dragon Chronicles (PC).

Andre ferske utgivelser inkluderer Fire and Ice: The Dragon Chronicles (et Breakout-aktig spill med magi og monstre), Popnus Puzzle (et hjernetrimspill der du må bruke kløkt for å kvitte deg med fargede baller), Horatio's Travels (der du spiller en pingvin som eier en iskrembutikk) og Sprouts Adventure (et fargerikt gudespill der du må redde en rase fra en sikker undergang). Liker du utfordrende strategispill i stil med kampsekvensene i Total War kan du forresten teste XIII Century: Gold Edition, som inneholder originalspillet og ekspansjonspakken.

Might & Magic-pakken (PC).

Nostalgikere har også fått en solid dose underholdning, fra Good Old Games, som tilbyr rollespillene Might & Magic 1-6 (samt Sword of Xeen) i en stor pakke. Her får du oppleve seriens (og sjangerens) utvikling fra 1986 til 1998. Good Old Games feirer forøvrig bursdag denne uken, og i den forbindelse får du ett spill gratis for hvert spill du kjøper fra den gamle utgiveren Interplay (husk å velge "show all games", slik at du får se alle spillene du kan velge mellom).

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisutgivelser

Spelunky (PC).

I går fortalte vi at PC-spillet Spelunkykommer til Xbox Live Arcade neste år. Men den største Spelunky-nyheten er at PC-utgaven nå er "fullført" (det vil si, ikke lenger i beta - Derek Yu planlegger å fortsette å støtte den med nytt innhold i lang tid fremover). Du har med andre ord absolutt ingen unnskyldning for ikke å laste ned denne herlige blandingen av "roguelike"-spill, hjernetrim og plattform-action. Sett i gang, nå. Jeg lover å vente på deg.

Time Donkey (PC & web).

Ferdig? Fint, da kan du ta en titt på Time Donkey, fra skaperne av Jetpack Brontosaurus, Off-road Velociraptor Safari, Crane Wars og Blush. Dette er et hjernetrimspill hvor du kontrollerer et taco-elskende, tidsreisende esel (Equus africanus asinus), og for å nå målet ditt (å få i deg så mye taco som mulig) må du få flere versjoner av eselet til å samarbeide med hverandre. Det var usedvanlig dårlig forklart, men hva skal du egentlig med en forklaring? Tidsreisende esel! Gå og spill. Og hvis du liker det, kan du kjøpe en forbedret utgave av spillet som du kan ha på din egen PC (og spille i fullskjerm-modus, uten tidsfrister).

78641: A Targ Adventure (PC).

Men vent! Dette er langt fra alt. Ta også en titt på det usedvanlig merkelig eventyrspillet 78641: A Targ Adventure, der du spiller en stekepanne som har dødd, men blir sendt tilbake til live for å rette opp feilene sine. Men hvilke feil er det egentlig snakk om?

Canabalt (web).

Du må også få med deg Canabalt, et herlig og ekstremt vanedannende plattformspill der du kun bruker én knapp for å komme deg gjennom Mirror's Edge-aktige miljøer. Spillet er nok et spennende resultat av The Experimental Gameplay Project, og ikke noe du bør prøve hvis du har noe fornuftig å ta deg til i dag.

Dungeon Chaos (PC).

Vi tar også med Dungeon Chaos, et retropreget skytespill laget av forumbruker Jo-Remi. Spillet minner litt om klassiske Bubble Bobble, og støtter blant annet to spillere samtidig.

Om ikke denne ukens porsjon med nettutgivelser var nok for deg (hva er du, et slags nettutgivelsesslukende monster?), kan du sjekke forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden