– Spillere er ikke melkekyr

The Witcher-utvikler er lei dyre tilleggspakker.

Polske CD Project har en høy stjerne hos mange spillere, og det er ikke bare på grunn av de to kritikerroste Witcher-spillene. CD Project står nemlig bak nettbutikken GoodOldGames, som selger spill uten kopisperrer eller tvangsbruk av proprietære nedlastingsprogrammer.

I et intervju med Rock, Paper, Shotgun tar CD Projects Adam Badowski nå et oppgjør med det han anser som regelrett melking av spillerne: dyre tilleggspakker.

– Det er ikke det at vi sier at tilleggspakker som må kjøpes er feil. Men vi liker definitivt ikke å se spillerne bli behandlet som melkekyr.

CD Project har ingen planer om å bli melkebønder.

Han fortsetter:

– Vi er ikke bare i bransjen for å lage spill, vi er også her for å tjene penger. Men vi skal ikke bare fokusere på det siste. For dersom du bare ser det fra businessvinkelen, kan du fort komme til å tvinge spillerne til å kjøpe tilleggsinnhold for å kunne nyte spillet de nettopp kjøpte fullt ut.

Gratis ekstrainnhold

Badowski understreker også at fremtidige tilleggspakker til The Witcher 2 kommer til å være gratis til PC, mens Xbox 360-spillere må belage seg på å betale for dem. Dette er, ifølge Badowski, på grunn av «spesifikke Microsoft-retningslinjer som må følges.»

En større oppdatering til The Witcher 2 er ventet i disse dager, i form av 2.0-versjonen av spillet. Her kan vi vente oss «40 forbedringer», alle tilleggspakkene som har blitt lansert hittil og tre større nyheter.

Blant annet gir oppdateringen en ny, ekstra vanskelig «dark mode»-modus, som etter sigende skal være så vanskelig at det vanker en premie til den første som klarer å fullføre den.

The Witcher 2 ble belønnet med en svært solid nier da vi anmeldte spillet tidligere i år.

Les også: The Witcher-sagaen fortsetter

Siste fra forsiden