Spillkomedier med suksess på Kickstarter

Sjørøveren Duke Grabowski og mutanten Paradigm får hvert sitt spill å boltre seg i.

Duke Grabowski, Mighty Swashbuckler!
Venture Moon Industries

Folk er kanskje mer skeptiske til Kickstarter i dag enn de var da Tim Schafer og Double Fine på mange måter startet folkefinansieringsrevolusjonen for et par år siden, men i dag avsluttes to Kickstarter-kampanjer som begge ender opp med at utviklerne når målene sine. Begge er humoristiske pek-og-klikk-eventyr.

Nytt sjørøverspill fra Monkey Island-mann

Det første heter Duke Grabowski, Mighty Swashbuckler, og kommer fra Autumn Moon Industries. Hoveddesigneren er Bill Tiller, som er mest kjent som sjefsdesigner for det tredje spillet i Monkey Island-serien.

Her har jeg da vært fengslet tidligere? (bilde: Venture Moon Industries).

Han får også drahjelp fra LucasArts-veteranene Dave Grossman og Alyssa Clark, men det er ukjent hvor mye spesifikt de bidrar med.

Spillet følger Duke Grabowski, som er en svær sjørøver som vanligvis løser problemene sine ved hjelp av knyttneven. Han ønsker imidlertid å komme på bedre veier – heldigvis, siden dette er et eventyrspill og ikke et slåssespill. Det er her du kommer inn i bildet, og jobben inkluderer selvsagt massevis av gåter og dialoger.

Lanseringen er satt til oktober 2015, og spillet skal etter planen slippes på Windows, MacOS, Linux og, kremt, Ouya.

Surrealistiske eventyr i kommuniststaten Krusz

Suksess nummer to heter Paradigm, og følger en mutant med samme navn. Handlingen er satt til et fiktivt kommunistland inspirert av Øst-Europa på sytti- og åttitallet.

Et par av raringene du møter i spillet. (bilde: Jacob Janerka).

Men hvis du nå frykter endeløse, grå og triste miljøer trenger du ikke engste deg: Dette blir et svært fargerikt eventyr fullt av rare personligheter. Hovedantagonisten i spillet er for eksempel et dovendyr.

Vi loves surrealistiske eventyr, massevis av nøtter som må løses og musikk inspirert av alt fra Kraftwerk og Blade Runner til Pink Floyd. Spillet skal etter planen komme ut i løpet av juli 2015. Det skal lanseres for Windows, MacOS og Linux.

En annen spillkomedie i samme sjanger, The Book of Unwritten Tales 2, ble lansert i «early access» for noen dager siden. Vi likte originalen godt.

Siste fra forsiden