Kickstarter takker Double Fine

Mange har fått øynene opp for tjenesten etter Tim Schafers kampanje.

Tidligere denne vinteren ble det kjent at spillskaperlegende Tim Schafer ønsket å laget et nytt, klassisk eventyrspill, og for å få til dette ba han om hjelp fra publikum.

Via folkefinansieringstjenesten Kickstarter samlet Schafer inn rundt 3,4 millioner dollar til prosjektet, omlag tre millioner mer enn han opprinnelig ba om.

Men det viser seg at de gavmilde giverne ikke bare har åpnet lommebøkene for Schafer og kompani, de har ivrig kastet seg over andre Kickstarter-prosjekter også.

Ny giv

I en lengre bloggpost redegjør Kickstarter for effekten av Double Fine-prosjektet, og tallenes tale er helt tydelig.

Illustrasjon: Kickstarter.com

Fra å motta 629 støttebidrag i uken, har Kickstarter etter oppstarten av Double Fine-prosjektet hatt 9755 ukentlige bidrag i gjennomsnitt - og da er Double Fine-støtterne ikke regnet med.

Hvis vi så ser på pengene, mottok dataspillkategorien de første to årene etter Kickstarter-lanseringen til sammen 1 776 372 dollar.

I de seks ukene som har gått etter Double Fine startet sin innsamlingskampanje, har det derimot rullet inn hele 2 890 704 dollar. Eller 6 227 075, hvis vi regner med summen Schafer dro inn.

Double Fine bidro til at 60 000 nye bidragsytere registrerte seg hos folkefinansieringstjenesten, og disse har i etterkant spyttet inn 875 000 dollar i andre prosjekter, som for eksempel Wasteland-oppfølgeren.

Folkefinansiering har utvilsomt kommet for å bli. Hva blir det neste, store prosjektet?

Les også: Kommentar: Får vi en ny spillrevolusjon?

Siste fra forsiden