Spillnerd ble idrettsstjerne

Lewis Hamilton har gått fra spillverdenen til verdenseliten i Formel 1.

De som sier at spill bare er meningsløst tidsfordriv, bør stikke på gangen å ta en god kikk på seg selv i speilet. Britiske Lewis Hamilton er McLarens første rookiefører på over ti år, og har imponert stort i oppkjøringen til årets Formel 1-sesong. Fredag kjørte han inn til den tredje beste tiden på treningen i Melbourne, kun slått av Felipe Massa og Kimi Räikkönen.

Lewis Hamilton har lært mye av å spille Formel 1-spill.

Det er kanskje ikke så rart at 22-åringen kjører styggfort. Hamilton har nemlig solid erfaring fra spillversjonen av motorsporten.

– Broren min og jeg spilte alltid Formel 1-spill på dataen, og nå sitter jeg bak rattet i en av bilene fra spillet. På denne tiden av året pleide jeg alltid å glede meg til det første Grand Prix-løpet, men nå er jeg faktisk med i startfeltet, sier Hamilton ifølge VG.

2007-sesongen i Formel 1 starter i australske Melbourne førstkommende søndag.

Med denne historien i mente, kan det bli spennende å følge norske dataspillere i fremtiden. Kanskje vi får nye norske idrettsstjerner takket være realistiske sportspill? Jeg vet i hvert fall at jeg har en glimrende manager i magen, takket være overdreven spilling av Football Manager.

Siste fra forsiden