Spillutgiveren takket piratene for interessen i et forum der spillet ble delt ulovlig

– Vi føler oss beæret over at dere liker spillet.

Colourbox.com

Det finnes forskjellige måter å takle piratkopiering på. Noen kjører på med et rent «våpenkappløp»; kopibeskyttelse som blir vanskeligere og vanskeligere å knekke. Andre leker seg med piratene, enten ved å slenge inn spesiell grafikk, eller ved å gjøre spillet helt umulig.

Utgiveren PM Studios, som publiserer rytmespillet Superbeat: Xonic i Nord-Amerika, har gått en litt annen vei igjen, melder TorrentFreak. Utgiverhuset fant ut at det ble lagt ut lenker til PlayStation Vita-spillet på reddit-forumene Vitahacks og VitaPiracy, og kastet seg dermed inn i diskusjonen – ikke for å kjefte opp folk, men for å si takk for interessen, og for å informere om at spillet er på salg.

Superbeat: Xonic.
Rising Star Games

– Vi føler oss beæret over at dere liker spillet vårt så mye, så vi vil invitere dere til denne muligheten for å kjøpe det på salg på PlayStation Store, skriver PM Studios på flere innlegg i forumene, før de avslutter med å ønske alle en fin dag.

Flere av brukerne på forumet forteller at beskjeden har resultert i at de endte opp med å kjøpe spillet, og virker overrasket over å få en så hyggelig beskjed på den lysskye aktiviteten sin.

Å tolke dette som at PM Studios støtter piratkopiering er nok likevel å ta det hele litt langt. Utgiveren innser nok at det er lite de kan gjøre med massen som piratkopierer, men at de kan be pent om å få litt støtte – og samtidig få litt blest rundt salget på amerikanske PlayStation Store.

Superbeat: Xonic ble sluppet til PlayStation Vita 10. november i fjor.

Populært fenomen

PM Studios er ikke de eneste som har puslet med å ha det moro på piratenes bekostning. I Batman: Arkham Asylum strupes flyveferdighetene til Batman om man har piratkopiert spillet, mens i The Sims 4 blir spillet uskarpt og pikselert helt til det uspillbare.

Mest kjent er kanskje Game Dev Tycoon – spillet der man styre sitt eget spill. Her måtte spillerne takle stadig større grad av nettopp piratvirksomhet. Over tid blir det omtrent umulig å drive studioet sitt på grunn av problemet.

Nylig greide pirater å knekke en versjon av spillmediets vanskeligste kopisperre »

Siste fra forsiden