Quantum Break har en liten overraskelse til piratene

Har du en piratkopiert versjon er dette det som møter deg.

disastorm, reddit

Om du lurer på hvorfor hovedperson Jack Joyce har tatt på seg en øyelapp når du kjører Quantum Break på Windows 10, må du sannsynligvis gå i deg selv. Det betyr antageligvis at du har en piratkopiert versjon av spillet.

Utvikler Remedy Entertainment har lagt inn en sjekk for å se om spillet er skaffet på lovlig vis. Dette forklarer selskapet i en «vanlige spørsmål»-oversikt på sitt forum.

– DRM kan ha blitt slått på. Start spillet på nytt, og få i deg vitamin C, vitser utvikleren om pirattilstanden.

En øyelappløs Jack Joyce.
Microsoft

Remedy gjorde for øvrig akkurat det samme med PC-versjonen av Alan Wake i 2012.

Et potensielt problem er at piratvitsen kan slå ut på legitime kopier av spillet. Alt som skal til er å logge ut av Windows Store etter at du har åpnet spillet, og voila: øyelapp. For å rette dette må man avslutte spillet, logge inn i Windows Store igjen, og starte spillet på nytt.

Quantum Break ble lansert 5. april, til både Xbox One og Windows 10. Vi storkoste oss med konsollutgaven av spillet, og vår anmelder mente at Remedy har greid å nå en ny standard med spillet.

Populært fenomen

Remedy Entertainment er ikke de eneste som har puslet med å ha det moro på piratenes bekostning. I Batman: Arkham Asylum strupes flyveferdighetene til Batman om man har piratkopiert spillet, mens i The Sims 4 blir spillet uskarpt og pikselert helt til det uspillbare.

Mest kjent er kanskje Game Dev Tycoon – spillet der man styre sitt eget spill. Her måtte spillerne takle stadig større grad av nettopp piratvirksomhet. Over tid blir det omtrent umulig å drive studioet sitt på grunn av problemet.

I andre spill blir ting liggende skjult i flere år før noen finner det.
Et «absurd antall» peniser har ligget gjemt i et to år gammelt spill »

Siste fra forsiden