– Spillutviklere er livredde for spillerne

Sony Entertainment Online jobber med å beskytte utviklerne sine mot trakassering.

– Utviklere er livredde for spillere, forteller Sony Online Entertainments nettsamfunnsansvarlige, Linda «Brasse» Carslon i et foredrag under GDC Europe i dag. Dette melder Polyon.

– Spillere tror utviklere er haier som er ute etter å ødelegge spillet og dumme det ned, fortsetter Carlson.

Hun anmoder utviklere om tilby mer informasjon og være mer åpne med fansen, og tror det kan være ett skritt på veien til å bygge et godt forhold mellom spillskaperne og spillerne. Nettsamfunnsledere bør beskytte utviklerne og slå hardt ned på trusler.

Samtidig bør utviklerne lære seg å håndtere negative tilbakemeldinger og ta tak i det når det skjer, mener hun.

Sony Entertainment Online peker på hvordan de håndterte Star Wars: Galaxies som et eksempel på hvordan man ikke bør takle negativitet.

Star Wars Galaxies ble håndtert feil

For å gi et eksempel på hvordan slike situasjoner ikke bør håndteres refererer Carlson til renoveringsoppdateringene til nettrollespillet Star Wars Galaxies i 2005, kalt NGE. Endringene falt ikke i god fisk hos fansen, og de negative tilbakemeldingene haglet. Utvikleren håpet at det ville gå over med tid, og ignorerte klageropene i stor grad.

– Det var for stor endring, og det skjedde for kjapt. Etterpå var tanken at tilbakemeldingene kom til å roe seg, men de gjorde ikke det. De var så mye sinne. Du kan ikke gjemme deg fra slike hendelser, sier hun og forteller at studioet fremdeles mottar hatpost fra iltre fans som var misfornøyde med spillendringen.

Noen tar dog steget litt lenger enn som så. Utviklere får av og til trussler om vold mot seg og sin familie etter alt fra små balansejusteringer i spill til kontroversielle kommentarer i intervju. I forrige måned ble for eksempel Call of Duty-utvikler David Vonderhaar bedt om å drepe seg selv og truet på livet etter at Treyarch endret smådetaljer på noen av våpnene i Black Ops II.

Spillutviklere opplever harde trusler.

Vurderer støttegrupper

Polygon kunne også nylig melde om at den Internasjonale Spillutviklerforeningen vurderer å starte støttegrupper for utviklere som blir utsatt for trakassering og trusler på nett.

– Det har havnet på radaren vår. Vi har kommet til et punkt der dette er noe vi må snakke om, forteller foreningsleder Kate Edwards.

Les også: Blizzard-topp tar på seg «skylden» for Diablo III Les også: BioWare lagde en utvidet slutt for å tekkes misfornøyde fans

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden