Spintires får støtte for mods

En oppfølger skal også være i planleggingsfasen.

Gjørmespillet har kommet seg opp av grøfta.
Oovee

Fjorårets kanskje mest spennende og populære nisjespill, Spintires, er på riktig spor igjen etter et par problematiske måneder. På tampen av fjoråret havnet utvikleren Pavel Zagrebelnyj og utgiverhuet Oovee i klinsj, etter at utgiveren angivelig hadde stukket av med pengene og fryst Zagrebelnyj ute.

Spintires byr på noe helt eget.

Nå skal dette nettdramaet være vann under brua, og de to har skværet opp mellom seg. Utgiveren forteller også at de jobber med å tilpasse seg sin nye situasjon – etter at Spintires plutselig tok av i fjor har de nemlig slitt med å holde følge med skaleringen.

– Vi innrømmer at kommunikasjonen mellom Oovee og våre kunder ikke har vært bra de siste månedene. Kundebasen vokste mye mer enn vi kunne forutse, og vi måtte håndtere det raskt. Som et resultat led utviklingsplanene, og før vi viste ortdet av det var situasjonen ute av kontroll. Unnskyld, skrev Tony Fellas på utgiverhusets nettfora.

Oppfølgerplaner

For øyeblikket jobbes det med å rette opp småfeil i Spintires. Den store rosinen i pølsa er likevel oppdateringen som er planlagt for april. Da skal støtte for modifiseringer legges inn i spillet.

Verdt å prøve, synes vi.

Videre er planen å slippe en nedlastbar innholdspakke innhold i sommer, og en ren oppfølger er også noe som har vært diskutert. Den er nok langt unna ennå.

– Hvordan kan vi snakke om den neste versjonen av Spintires når vi ikke er ferdig med å forbedre den nåværende versjonen? Vel, programvare er jo aldri helt ferdig, og det forstår vi. Men med responsen fra Spintires er det nesten en selvfølge å ta merkevaren videre og å bygge et enda bedre spill med et større team og et større budsjett. Derfor kan vi gledelig bekrefte at vi har begynt å planlegge den neste utgaven av Spintires, hva nå enn det ender opp med å bli, forteller han.

Spintires ble først sluppet i fjor sommer. Bilspillet, der man skal kjøre tømmer rundt i gjørmete skogområder, byr på utfordringer andre bilspill ikke er i nærheten av. Responsen fra oss i Gamer.no var den gang svært positiv, og vi har fulgt spillet siden.

Senest i januar fikk spillet en ny oppdatering.
Da fikk Spintires sitt mest utfordrende kart til nå »

Siste fra forsiden