Splinter Cell: Blacklist er annonsert

Sam Fisher er mer dødelig enn noensinne.

På Microsofts pressekonferanse i Los Angeles mandag kveld annonsert Ubisoft et helt nytt Splinter Cell. Spillet, som går under den fulle tittelen Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, setter spilleren nok en gang i skoene til Sam Fisher. Denne gangen er den kjente superspionen leder for en nyopprettet hemmelig enhet som jobber direkte under USAs president.

Utnytter Kinect

Tre mot en!

Når en terroristgruppe ved kallenavnet Blacklist avslører planer om flere terroraksjoner i USA, blir Sam og hans enhet sendt rundt om i verden for å stoppe angrepene. I presentasjonen på scenen fikk vi se en Fisher som ved bruk av forkledninger, støydempede pistoler og kniver infiltrere en militant gruppering på grensen mellom Iran og Irak.

Som om ikke han har vært det før, fremstod Fisher som ekstremt spretten og dødelig i sekvensen vi ble vitne til. Et tilfelle viste hvordan han drepte fire fiender i rask suksesjon – ved å aktivere en sakte film-effekt ble tre kuler plantet i tre forskjellige panner, før spionen hoppet mot, og knivstakk den fjerde i magen. I en annen del av presentasjonen gikk spillet over til å være et mer action-orientert skytespill hvor Sam måtte unngå kulene fra et maskingevær mens han snek seg gjennom en liten del av en landsby.

En av de mest interessante funksjonene som ble vist fram var utvilsomt Kinect-bruken spillet støtter. Når Ubisofts representant ropte: «Hei, du!» snudde den nærmeste fienden seg rundt, og kom mot oss, før han ble brutalt maltraktert. Det gjenstår å se hvorvidt dette bare blir en billig gimmick eller om Ubisoft kan finne på flere spennende måter å bruke stemmegjenkjenning på.

Ved siden av historiemodusen vil spillet ha en samarbeidsdel, samt den tilbakevennende «Spy vs. Merc»-modusen.

Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist kommer i salg for Xbox 360, PlayStation 3 og PC, våren 2013.

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden