Square Enix lanserer nytt, retroinspirert rollespill – se traileren

I Am Setsuna-utviklerens nye kreasjon heter Lost Sphear.

I fjor sommer serverte Square Enix oss et vakkert og sjarmerende spill kalt I am Setsuna, som var inspirert av de gamle, Chrono Trigger-aktige rollespillene. I en pressemelding kunngjør Square Enix nå at utvikleren av dette spillet, Tokyo RPG Factory, har en splitter ny tittel på gang.

Det nye rollespillet heter Lost Sphear, og har i forbindelse med kunngjøringen allerede fått en trailer som du kan se øverst i artikkelen.

Bedre kampsystem

Lost Sphear byr på den samme klassiske rollespillmekanikken som I am Setsuna og bærer også et nært slektskap til dette spillet når det gjelder spillmekanikk og visuell stil. Lost Sphear vil imidlertid by på et forbedret kampsystem som blant annet lar spillerne fritt posisjonere seg under kampene for å gi flere strategiske muligheter.

Skjermbilde fra Lost Sphear.
Square Enix

Ellers vil spillet skilte med sømløse omgivelser og mange områder å utforske, ifølge utgiveren. Utover dette finnes det ennå ikke så mange flere tekniske og spillmekaniske detaljer om spillet, annet enn det som eventuelt kan leses utfra traileren.

Når det gjelder historien styrer man en gutt ved navn Kanata, som våkner fra en drøm og opplever at den lille byen hvor han bor er i ferd med å forsvinne. Deretter må Kanata sette ut på et farefullt eventyr med vennene sine for å bygge opp igjen det som har forsvunnet og redde hjemmet sitt.

Lost Sphear lanseres til PlayStation 4, Windows og Nintendo Switch tidlig neste år, men har ennå ikke fått en spesifikk slippdato.

Det forrige og første spillet til Tokyo RPG Factory, I am Setsuna, fikk for øvrig god mottakelse her på verket i fjor, med 8 av 10 poeng. Vår anmelder kalte det årets vakreste spill og en spennende start for det nye Square Enix-studioet.

Et annet rollespill er nå på vei til Switch: Monster Hunter inntar nemlig snart konsollen »

Siste fra forsiden