Square Enix-sjefen går etter svake salgstall

Tomb Raider var et av spillene som ikke innfridde utgiverens forventninger.

Den japanske spillutgiveren Square Enix sliter med å tjene penger. De skylder blant annet på konsollmarkedet i Nord-Amerika og Europa, hvor spillene deres har solgt mindre enn forventet. I tillegg opplever de svake resultater hos spillemaskin-divisjonen sin i Japan.

Nå har de annonsert at de vil gjennomføre en omfattende restruktureringsprosess for å fornye virksomheten. Denne prosessen vil koste cirka ti milliarder japanske yen, eller cirka 620 millioner norske kroner. Dette vil resultere i et «ekstraordinært tap», som vil gi selskapet et underskudd på hele 13 milliarder yen, eller 800 millioner norske kroner. Opprinnelig hadde selskapet regnet med et overskudd på cirka 3,5 milliarder yen.

Svake resultater. Kilde: Square Enix.

Tomb Raider har ikke solgt godt nok

I den forrige seksmånedersperioden forventet utgiveren opprinnelig å selge 14,9 millioner fysiske spill i Nord-Amerika og Europa. Deres tre største lanseringer i disse regionene, Tomb Raider, Hitman Absolution og Sleeping Dogs, solgte kombinert 8,75 millioner kopier. Dette forteller selskapet i sin nyeste finansrapport (via Eurogamer).

Tomb Raider har i løpet av fire uker solgt 3,4 millioner kopier i butikk, og selv om dette er et svært høyt tall er ikke like mye som Square Enix hadde satt som mål. Hitman Absolution har solgt 3,6 millioner kopier siden lanseringen i november. Sleeping Dogs, som kom ut i august, har totalt solgt 1,75 millioner kopier. Heller ikke salgstallene til disse spillene nådde Square Enix' mål.

Square Enix trekker spesielt frem de amerikanske salgene som skuffende. Salgstallene i Nord-Amerika var på cirka to tredjedeler av salgstallene i Europa.

I forbindelse med finansmeldingen har Square Enix kunngjort at Yoichi Wada skal gå av som selskapets president. Wada har hatt stillingen siden år 2000, og har blant annet stått bak oppkjøpet av den britiske spillutgiveren Eidos. Det er ikke kjent om han får en ny stilling i Square Enix.

Den nye presidenten blir Yosuke Matsuda. Han er i dag «company director» hos den japanske giganten. Endringen i ledelsen skal tre i kraft sent i juni.

Les også: Square Enix imponerer med ny spillmotor
Les også: Anmeldelse: Tomb Raider

Siste fra forsiden