Midway saksøkt igjen

Stakkars spillutgiver

Denne gangen er det Mortal Kombat-rettighetene det gjelder.

Midway har hatt et særdeles tøft år. Etter konkurs og søksmål for skittent spill så det litt lysere ut for spillutvikleren når filmgiganten Warner Bros. la inn bud på deres studioer og lisenser. En av disse lisensene har nå skapt litt ekstra bry for Midway.

Produksjonsselskapet Threshold Entertainment hevder at de har rettighetene til visse deler av Midways Mortal Kombat-lisens. Den delen av lisensen de gjør krav på er retten til å produsere filmer og TV-serier basert på Mortal Kombat. Siden Midway har planer om å selge lisensen med alle tilhørende rettigheter mener Threshold at de har brutt en avtale fra 1993.

Threshold-sjef Lawrence Kasanoff hevder at det er han som gjorde Mortal Kombat til det fenomenet det var på 90-tallet. Kasanoff skal ha inngått avtalen med Midway i 1993, og så utviklet Mortal Kombat-konseptet med filmer, tegnefilmer og serier. Han hevder å ha blåst liv i og bygd ut seriens univers, som han mener var nokså uinteressant og underutviklet fra Midways side.

Derfor har Threshold og Kasanoff nå saksøkt Midway for å sikre de videre film- og serierettighetene. Threshold har begynt å jobbe med en tredje Mortal Kombat-film, og vil helst ha lisensen i boks. Dette kan muligens skape krøll for salget av Midway, avhengig av hvor interessert Warner Bros. er i å lage en egen film.

Threshold gjør ikke krav på rettighetene til selve spillserien, som de aksepterer som Midways eiendom. De vil heller ikke stoppe salget av Midway, bare sørge for at de får beholder film- og serierettighetene.

Det er også verdt å merke seg at Warner Bros. faktisk eier de to forrige Mortal Kombat-filmene gjennom New Line Cinema, som kjøpte dem fra Threshold for noen år siden.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden