Dreams

Stanser videre støtte for Dreams

Media Molecules spillbyggeverktøy får sin siste oppdatering i september.

Sony Interactive Entertainment Europe

Etter tre år med drømmeskaping har Media Molecule varslet begynnelsen på slutten for Dreams. Spillet får noen siste oppdateringer i løpet av de neste månedene, men så blir det stopp til høsten.

Dreams.
Sony Interactive Entertainment Europe

Via sine nettsider forklarer utvikleren at videre støtte for spillet stanses i september. Fra og med 1. september kommer ingen flere oppdateringer eller arrangementer i Dreams. Media Molecule påpeker riktignok at man kan fortsette å spille.

– Dere vil fortsatt kunne spille, skape og dele Dreams med hverandre etter september, men vi slipper ingen flere oppdateringer til spillet eller events som DreamsCon, All Hallows' Dreams eller Impy Awards.

LES OGSÅ: Nintendo vil ikke ha Mario-spill i Dreams »

Som del av nedtrappingen vil Dreams flyttes over på nye servere en gang i mai. Dette medfører visse endringer til opplevelsen, med blant annet begrensninger for hvor mange spill man kan lage. På nett vil man ha 5GB med plass, mens lokalt blir grensen på 1GB. Eksisterende kreasjoner teller ikke mot grensen, så dette gjelder kun for nye verk.

Vi likte mulighetene som Dreams representerte da spillet kom ut i 2020. Byggeverktøyet ble omtalt som «fenomenalt» av vår anmelder, selv om Andreas Bjørnbekk den gang savnet mer innhold for de som foretrakk å spille fremfor å skape.

Med bortgangen av Dreams står for øvrig andre prosjekter klare til å ta over. Epic lanserte nylig et nytt verktøy som lar deg bygge spillopplevelser inne i Fortnite. Tidligere Grand Theft Auto-produsent Leslie Benzies pusler også med en egen spillbyggemaskin kalt Everywhere, sammen med sitt studio Build a Rocket Boy.

Hva Media Molecule angår har studioet begynt å jobbe med et nytt prosjekt. Hva det skal bli er ikke klart, men utvikleren påpeker at det ikke har noe med Dreams å gjøre.

LES OGSÅ: Legger ned Marvel's Avengers »

Siste fra forsiden