Star Wars: Battlefront kommer på Xbox One først

På fredag får vi den første traileren med bilder fra spillet.

Eiere av Xbox One vil få tilgang til kommende Star Wars: Battlefront før alle andre, forteller Aaron Greenberg, markedsføringssjefen til Xbox. Dette tilbudet vil sannsynligvis være en del av EA Access, en tjeneste som lar deg abonnere på utvalgte spill og få rabatter på digitale kjøp.

Greenberg var ikke veldig detaljert i avsløringen, men det kan virke som spillet vil bli tilgjengelig et par dager i forveien for abonnenter.

Tjenesten har gitt tidsbegrenset tilgang til store titler tidligere. Da FIFA 15 ble lansert kunne abonnenter spille det en uke før alle andre, med begrenset spilletid på totalt seks timer. All lagringsinformasjon ble overført ved kjøp av fullversjonen av spillet. Det samme gjaldt Battlefield: Hardline, men da ble spilletiden utvidet til ti timer.

EA Access koster 34 kroner i måneden (eller 240 kroner for et helt år) og gir deg tilgang til en rekke spill, som ligger i hva Electronic Arts kaller The Vault. I skrivende stund finner du spill som Battlefield 4, Need for Speed Rivals, Peggle 2 og en rekke EA Sports-spill i pakken. Disse spillene kan du nyte så lenge du betaler for tjenesten.

Konseptbilde fra Star Wars: Battlefront.

Electronic Arts ønsket opprinnelig å tilby EA Access på både Xbox One og PlayStation 4, men Sony skal ha avvist tilbudet til fordel for sin egen PlayStation Plus-tjeneste.

Star Wars-året?

Star Wars: Battlefront ble avdekket på EAs E3-konferanse i juni 2013, og året etter ble planeten Hoth og månen Endor bekreftet som to av slagmarkene i spillet. Om man ser bort fra små håndholdte utgivelser er dette den første store tittelen i serien på ti år. Spillet er bygd opp i EAs Frostbite 3-spillmotor, og vil bli utgitt på Windows, Xbox One og PlayStation 4 i samsvar med filmen Star Wars Episode VII: The Force Awakens mot slutten av året.

Battlefront-serien har blitt berørt av en rekke utviklere gjennom årene, men vi har blitt lovet at formelen vil være like godt bevart som før. Her kan det forventes heseblesende lagbasert action både til fots og ved bruk av ikoniske framkomstmidler fra Star Wars-universets varierte områder.

Electronic Arts har holdt kortene tett til brystet når det gjelder Battlefront, men det forventes mer informasjon om spillet i løpet av denne våren. Det DICE-utviklede skytespillet har vært svært etterspurt av fans i flere år, og det ventes en ny trailer til spillet fredag 17. april.

I mellomtiden kan du ta en titt på denne videoen som EA viste frem på E3 i fjor:

Trailer for Star Wars: Battlefront fra E3 2014.

Siste fra forsiden