Bourne-spill kansellert?

Starbreeze og EA kutter

Jason Bourne sliter på spillfronten.

I går ettermiddag kom nyheten om at EA hadde droppet et av to prosjekter under utvikling hos svenske Starbreeze. Svenskene skal ha jobbet med et Syndicate-spill og et Jason Bourne-spill for den amerikanske giganten.

Bildene er fra 2008-spillet The Bourne Conspiracy.

Nå ser det ut til at det er spillet om superspionen Bourne som har blitt kansellert. Dette hevder nettutgaven til avisen LA Times.

Electronic Arts signerte i fjor en tiårsavtale om å lage spill basert på forfatter Robert Ludlums populære spionhistorier, men ifølge LA Times har EA nå bekreftet at de ikke lenger jobber med noen Bourne-spill. De skal imidlertid være i diskusjoner med lisensholderne om eventuelle nye spionspill.

Dette er ikke første gangen Jason Bourne er i trøbbel i spillmediet. Vivendi Universal Games hadde opprinnelig planlagt å følge opp sitt 2008-spill The Bourne Conspiracy med flere utgivelser, men disse planene ble droppet da selskapet slo seg sammen med Activision og dannet Activision Blizzard.

Starbreeze-sjef Johan Kristiansson sier følgende om kanselleringen:

– Vi kommer i fortsettelsen til å kun fokusere på én stor produksjon sammen med Electronic Arts. Vårt forhold med EA er sterkere enn noensinne, og ambisjonen er å bruke mer ressurser på det spillet som viser størst potensial. Dette spillet er allerede i full produksjon.

Godt nytt for tilhengere av taktiske cyberpunk-spill, med andre ord?

Siste fra forsiden