StarCraft II får nytt gratistilbud for nysgjerrige venner

Med «spawning» kan flere spille sammen på nett med bare ett spill.

Blizzard har lagt til en ny funksjonalitet i StarCraft II, kalt «spawning». Dette melder selskapet selv på Battle.net. «Spawning» lar en spiller som ikke eier StarCraft II spille sammen med en kompis som har punget ut for spillet. Alt den nysgjerrige StarCraft II-løse vennen trenger er å laste ned startutgaven fra sin Battle.net-konto og bli med i et team sammen med kompisen som eier spillet.

Gammelt konsept

Ringrever som har vært med i et par tiår husker sikkert at Blizzard og «spawning» ikke er noe nytt fenomen. Egentlig er det et gammelt konsept som spillutvikleren nå puster nytt liv inn i. WarCraft II: Tides of Darkness, Diablo II og StarCraft er tre av spillene man kunne spille med en venn via en lignende funksjon. Alt man trengte da var å installere en «spawn»-kopi fra spilldiscen på vennens maskin, så kunne man spille med hverandre over nett.

Dette får du ikke oppleve med «spawning»-modusen.

I StarCraft II kan man se på «spawning» som en slags mellomstasjon mellom den gratise startutgaven og det fullverdige spillet. Ved å rotte seg sammen med en kompis med fullversjonen av StarCraft II: Wings of Liberty eller utvidelsespakken Heart of the Swarm får man tilgang på litt ekstra snadder. Hvor mye man får tilgang på er avhengig av om vennen sitter på hovedspillet eller utvidelsen.

– Dersom en spiller blir med i et lag på Battle.net der minst én av personene har utvidelsespakken, får den spilleren tilgang til en del egenskaper som personen med utvidelsespakken har, står det på Battle.net.

Med denne halvutgaven kan man da spille sammen mot maskinen, på brukerskapte kart fra arkade-menyen, i «custom games», eller prøve å klatre opp ledertavlen i kamper med 2 mot 2, 3 mot 3 eller 4 mot 4 via matchmaking-systemet. Man kan dog kun ta på seg kommandorollen over redneck-rasen Terran om man prøver å komme seg opp på listen. Man kan heller ikke spille historiedelen, eller bryne seg på intense en-mot-en-kamper.

Dette kan du oppleve med «spawning»-modusen.

God utvidelse

StarCraft II: Wings of Liberty fikk sin første av to planlagte utvidelsespakker tidligere i år. Heart of the Swarm la til en gjeng nye enheter i felerspillerdelen, og fortsatte sagaen om zerg-dronningen Kerrigan. Vi synes utvidelsen var et flott og polert tillegg til spillet, men var litt mer lunkne på historiepresentasjonen.

Les også: Fans har skapt eget StarCraft II-eventyr Les også: Nå skal samarbeidspilling i Diablo III bli bedre

Siste fra forsiden