Steam eksperimenterer med spilldeling

Kodegraving viser spor etter mulighet til å dele spillisenser.

En ivrig kodegraver fra nettforumet NeoGAF kalt Grief.exe har avduket et par interessante linjer med tekst i Steams nyeste beta-oppdatering. Det virker som om Valves nettjeneste nå eksperimenterer med å la brukere dele spillisenser mellom seg, slik at man kan «låne» bort lisenser og ta de tilbake når man selv ønsker.

Tekstsnuttene referer til noe kalt «delt spillbibliotek», og viser et par beskjeder som vil dukke opp om man benytter seg av delte spill.

Vel og merke er det ingen støtte for et slikt system tilgjengelig i Steam på nåværende tidspunkt, men det er ikke utenkelig at Valve ønsker å åpne for deling på sikt.

De fremgravde tekstsnuttene. (Kilde: NeoGAFI

Det kan også være at Valve bare ønsker å gi utviklere og utgivere muligheten til å benytte seg av et slikt system, og at det ikke kommer til å gjelde alle spill. Akkurat hva dette er vet vi rett og slett ikke enda.

I hælene på Xbox One

Microsofts Xbox One konsoll kommer til å bruke et lignende system når den lanseres i høst. For ikke lenge siden avduket selskapet at opp til ti «familiemedlemmer» kan logge inn og spille spill fra et delt bibliotek på hvilken som helst Xbox One. I liket med Steam-systemet aner vi ikke helt hvordan dette vil virke og hva slags krav som stilles til forbrukeren.

Dette er ikke første gangen litt kodegraving i Valves produkter avduker nye krumpsring fra Half-Life-utvikleren. Senest i fjor høst gravde noen spillere litt i Source Filmmaker-verktøyet, og greide da å finne henvisninger til Source 2, Valves nye spillmotor. I ettertid bekreftet sjefen sjøl, Gabe Newell, at Source 2 var et faktum.

Les også: Gabe Newell bekrefter Source 2 Les også: Valve åpner nytt samlekortsystem på Steam

Siste fra forsiden