Steam gjør en av de største forandringene på lenge

Slipper kurator-funksjon for å gjøre spillmengden mer overkommelig.

Den nye kurator-funksjonen kan forhåpentligvis rydde opp litt.
Valve

Det er ikke bare en ny og snasen forside Steam kan by på i morgentimene tirsdag. I tillegg til å helrennovere utseendet sitt over natten har den Valve-eide nettbutikken introdusert en av de største forandringene på flere år med The Steam Discovery Update. Dette melder Valve i en pressemelding.

Utsnitt av den nye hjemmesiden.

– Vi har gjort mye arbeid for å øke antallet titler vi kan publisere på Steam, noe som betyr flere valg for kundene. Denne oppdateringen introduserer en rekke egenskaper og funksjonalitet for å bistå kundene med å utforske Steams voksende katalog og finne spillene de er mest interesserte i å spille, skriver Valve-designer Alden Kroll i en pressemelding.

Oppdateringen kommer i etterkant av en god stund med kritikk rettet mot Steam. Argumentet har vært at plattformen har blitt overlesset med spill, og at det har blitt umulig å følge med på alt det nye som kommer. Særlig etter introduksjonen av Early Access-modellen i 2013, der spillere kan kjøpe og spille uferdige spill, har dette vist seg å være et problem.

Kuratorer og andre funksjoner

Den antageligvis viktigste nye funksjonen i oppdateringen Steam Curators, et oppsett som lar personer, organisasjoner eller grupper lettere formidle anbefalinger gjennom lister og anbefalinger.

Tanken er at man her skal kunne finne crème de la crème i butikken, basert på institusjoner eller enkeltpersoner som man føler har god smak. I bunn og grunn er dette nok en måte for nettpersonligheter å formidle sitt budskap, men nå med kortere vei til et kjøp i Steam.

Nok en funksjon som skal hjelpe med å oppdage det du vil i haugen av spill er Discovery Queue som dynamisk serverer populære og toppselgende spill i en kø som alltid oppdateres. I tillegg år man anbefalinger basert på spill man har spilt og kjøpt tidligere, samt spilletid, ikke ulikt slik blant andre Sony Entertainment Network-butikken og Xbox Live-butikken har gjort en stund.

Nylig ble det kjent at vi får en ny valuta på Steam her til lands.
Snart kan du betale i kroner på Steam »

Siste fra forsiden