Steam med ny spillseksjon

Selger uferdige spill som Kerbal Space Program og Prison Architect.

Nettbutikken Steam har nå lagt til en egen seksjon for uferdige spill. Her kan man kjøpe spill lenge før de offisielt blir ferdigutviklet, og få umiddelbart tilgang på tidlige versjoner av spillet.

Det har blitt stadig vanligere å lansere spill på denne måten, etter at det svenske internettfenomenet Minecraft opplevde stor suksess med modellen. Det solgte over 4 millioner eksemplarer før den «ferdige» versjonen ble lansert mot slutten av 2011.

Kerbal Space Program.

Felles for mange av spillene som lanseres på denne måten er at de er store og omfattende spill med mange muligheter, og at de selv i uferdig stand ofte er spillbare. Ofte får brukerne mulighet til å påvirke den videre utviklingen.

Kenshi.

Steams «early access»-seksjon har fått et variert utvalg spill allerede. Romsimulatoren Kerbal Space Program, som nylig fikk en oppdatert versjon, er blant de mest kjente. Det mye omtalte fengselsspillet Prison Architect har også dukket opp på tjenesten, og det samme har gnomebybyggeren Gnomoria.

Ellers har vi rollespillet Kenshi, det Minecraft-inspirerte StarForge og flere andre titler. Krigssimulatoren ArmA III har også blitt flyttet over i denne seksjonen, ettersom du får tilgang på en begrenset alfa-versjon om du forhåndsbestiller.

Totalt har seksjonen fått tolv nye spill.

De som allerede har kjøpt disse spillene direkte fra utviklerne vil i de fleste tilfellene få tilsendt en Steam-kode som de kan bruke til å låse opp en egen Steam-versjon, selv om det for eksempel vil ta litt tid før dette er på plass for Kerbal Space Simulator.

Les også: Sniktitt: Prison Architect
Les også: Forbedret kirurgispill for Steam

Siste fra forsiden