Steam-kontrolleren er utsatt til 2015

Antageligvis får vi heller ikke Steam-maskinene før neste år.

Steam-kontrolleren ser slik ut nå.
Valve

Valve har valgt å utsette den mye omtalte Steam-kontrolleren til neste år. Dette forteller Valves Eric Hope på Valves egne nettforum.

En prototype av det nåværende designet.

For øyeblikket jobber Valve med å spillteste den nyeste iterasjonen av kontrolleren for å sjekke om ting kan gjøres bedre. Som med alt er det alltid forbedringspotensiale.

– Vi får et tonn med nyttige tilbakemeldinger, og det betyr at vi kan gjøre kontrolleren mye bedre. Selvfølgelig gjør det at vi er rimelig opptatte med å gjøre alle forbedringene. Realistisk sett ser vi nå mot et slippvindu i 2015, ikke 2014, skriver Hope.

Steam-kontrolleren skiller seg fra de vanlige kontrollgrensesnittene vi er kjent med på de store styreflatene som erstatter stikkene. Disse flatene gir såkalt haptisk tilbakemelding, noe som innebærer en svak vibrering fra flatene i enkelte situasjoner.

Hva med Steam-maskinene?

Det som ikke kommer tydelig frem er om utsettelsen av kontrolleren også betyr at Steam-maskinene lar vente på seg. Etter alt å dømme har Valve tenkt å slippe både kontrolleren og maskinen i tandem, så det vil i så fall ikke overraske oss.

På et tidspunkt hadde kontrolleren en berøringsflate i midten.

– Selvfølgelig er vi ivrige på at dere skal få tak i en Steam-maskin, men vår viktigste prioritet er å være sikker på at dere får den beste mulige spillopplevelsen når dere gjør det, skriver Hope videre.

Valves Steam-kontroller og Steam-maskin har vært et diskusjonsemne lenge, men det var først i fjor høst at Valve først begynte å snakke om sin egenutviklede maskin for fullt. Maskinene og kontrolleren er to ledd i en mer omfattende plan om å kapre et marked som setter pris på en skreddersydd maskin som lett kan brukes i en stuesetting.

Vi har selv fåt prøvd Valves alternative kontrollmetode.
Slik gikk det da vår skribent prøvde Steam-kontrolleren »

Siste fra forsiden