Steam optimaliseres for TV i høst

Betatest for nettjenestens storskjermmodus starter i september.

Like før helgen senket seg på fredag annonserte Valve at den lenge planlagte storskjermmodusen til spillnettjenesten Steam skal få en åpen betatest tidlig i september. De som ønsker å prøve modusen vil kunne melde seg via Steam når betatesten blir gjort tilgjengelig. Annonseringen kom i et videointervju på GameTrailersTV (via Eurogamer).

Modusen kommer til å gjøre det lettere for PC-spillere som ønsker å koble maskinen til TVen å navigere de PC-optimaliserte menyene i Steam-programmet. Menyene skal også kunne navigeres med en håndkontroller, men om man fremdeles foretrekker mus og tastatur er det ingenting i veien for å trykke seg gjennom det nye utseendet på gammelmåten.

I høst kan du teste ut Steams storskjermmodus. (Bilde: Valve)

– Noen spill fungerer bedre med håndkontroller enn andre, så de vil være de opplevelsene som passer best i stua, men alt annet kommer også til å være der slik at du ikke trenger å gi slipp på det kjente og kjære når du tar turen fra PC-rommet til stua, fortalte Valves Greg Coomer i GameTrailersTV-intervjuet.

Ingen Valve-konsoll

Ifølge Gabe Newell betyr ikke storskjermmodusen at Valve har kommet noe nærmere en egen Steam-konsoll. Ryktene om en Valve-produsert boks under TVen rant inn i tidligere i år, men selskapet selv har hele tiden benektet at noe slikt var på gang.

Derimot åpner den hyggelige Half-Life-pappaen for at andre kan plukke opp trådene og lage noe stuevennlig:

– Vi viser modusen til maskinvare-folk, og sier, «Se her – om dette er et nyttig verktøy for å få maskinvaren deres inn i stua er det flott. Om dere ønsker å kjøre det på Windows er det supert; om dere ønsker å kjøre det på Linux er det supert også.», fortalte Newell i intervjuet.

Steam kommer også til Linux. (Foto: Michael Larabel/Phoronix)

Steam på Linux under utvikling

At det jobbes med å få Steam over til Linux ble først offentliggjort i forrige måned. Valve opprettet da en egen utviklerblogg som viser hvordan arbeidet med den alternative Steam-klienten utvikler seg. Interessant nok har Valves Linux-gjeng fått Left 4 Dead 2 til å yte bedre på Linux enn på Steam, så potensialet for å gjøre Windows-alternativet til et nytt spilloperativsystem er helt klart til stede.

Så langt har ikke Valve gitt noen slippdato, og Valve sier de må jobbe med en intern beta før den gjengse Linux-bruker kan få fingrene i programmet.

Les også: Nå kommer Steam til Linux Les også: Valves helt unike personalbok

Siste fra forsiden