Stemningsfull utforskning i håndskapte miljøer

The Swapper kommer snart til Steam.

The Swapper er et todimensjonalt hjernetrim/plattformspill fra den finske utvikleren Facepalm Games. Spillet foregår i en stor romstasjon, men denne er ikke modellert på en datamaskin. I stedet har utviklerne laget alle modellene i spillet for hånd, ved hjelp av leire og andre vanlige materialer. Kombinert med avanserte grafikkeffekter skaper de en visuell opplevelse litt utenom det vanlige.

Handlingen sees fra siden, og du må utforske den mystiske romstasjonen for å finne ut hva som har hentet deg dit og om det finnes noen måte å komme seg bort på. Underveis vil du kunne hoppe mellom forskjellige kropper, og på den måten få tilgang til nye deler av stasjonen.

The Swapper har vært under utvikling i lang tid, og har blant annet fått pengestøtte fra Indie Fund. Det har også vunnet en rekke priser og nominasjoner, og utviklerne har fått den anerkjente spillskribenten Tom Jubert med på laget. Han har erfaring fra blant annet Penumbra, FTL og Driver: San Francisco.

Facepalm har nå annonsert at spillet snart skal lanseres. I utgangspunktet kommer det til Steam, i løpet av våren. Spillet vil vises frem på helgens PAX East-messe, sammen med en bråte andre indie-utgivelser. Det blir også å finne på neste ukes GDC-messe.

Under artikkelen kan du se en fersk trailer fra spillet.

Les også: Indiefund: «Slemme» utgiveres store skrekk
Les også: Hemmelighetene bak mystiske Dear Esther

Siste fra forsiden